A kosarad üres.

Próbáld ki a

Kapros ropogós pisztráng

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

45

Hozzávalók:

A halhoz, 2 fő részére:

  • 2 db 25-30 dkg-os pisztráng
  • 30 g rozskenyér (friss)
  • fél csokor kapor
  • 1 mk tört citrombors
  • 1 citrom reszelt héja + leve
  • 1 tk vaj

A gombához:

  • 1 tk vaj
  • 2 szardellafilé
  • 25 dkg csiperke gomba;
  • friss kakukkfű

Továbbá fejenként 6-7 szem kisparadicsom.

Elkészítés:

Az egész halak nagyon finomak, ha grillen, vagy sütőrácson sütjük meg. Nekem viszont nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, a grillezés sem volt aktuális, és gyorsan, minimális energiahasználattal szerettem volna elkészíteni az ízletes halamat. A Delimano serpenyőben ismét csak maximális lett a siker.

Első lépés

A megtisztított és lepikkelyezett halakat mindkét oldaluknál irdaljuk be 6-7 helyen egymástól egyenlő távolságban. Kívül belül dörzsöljük be himalája sóval a halakat, az irdalásokba is kerüljön a sóból. A kenyeret aprítsuk össze a fűszerekkel egy aprítóban egészen finom morzsa állagúra. A halakat kívülről hempergessük meg ebben a morzsában. A morzsa nehezen tapadhat, ezért érdemes alaposan rálapogatni a halak felszínére.

Második lépés

A Delimano serpenyőben zsiradék nélkül is süthettem volna a halat, de az ízek végett egy teáskanálnyi vajat felhevítettem azért. Nagyon fontos, hogy a halat ne magas hőfokon süssük, hanem közepesen (120-130 fok). Ez a vaj miatt is lényeges, hiszen 140 fok felett az is megégne. Helyezzük a serpenyőbe a halakat, és minden oldalukat 6-6 percig süssük fedő nélkül.

Harmadik lépés

A gombákat tisztítsuk meg, és vágjuk szeletekre. Hevítsünk fel kevés vajat a szardellával. Ahogy hevül, a szardella szó szerint elolvad a vajban. Erre szedjük rá a gombát, és fűszerezzük friss kakukkfűvel. Pirítsuk meg a gombát, és ezzel tálaljuk a halat. Ne feledkezzünk meg a nyers zöldségről, salátáról sem, hiszen így lesz teljes értékű az étel.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája