Kakukkfüves, pikáns pisztráng
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
3 adaghoz:
3 db kb. 35-40 dkg-os pisztráng
A páchoz:
- 1 citrom reszelt héja
- 2 citrom facsart leve
- 4-5 ágacska friss kakukkfű
- 1 tk chili pehely
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk tört szecsuáni bors
- 60 ml extra szűz olíva olaj
- só
- Elkészítés:
-
Reszeltjük le a citrom héját, facsarjuk ki mindkettő levét. A borsot törjük össze mozsárban. A kakukkfüvek aprítsuk nagyon finomra. A fokhagymát reszeljük le. A pác hozzávalóit keverjük össze alaposan. A halakat mossuk meg, kaparjuk le a pikkelyeit. Sütés előtt 30-60 perccel öntsük rá, dörzsöljük a belsejükbe is a páclevet. A pisztrángokat forró serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalukat megsütjük.