A kosarad üres.

Próbáld ki a

Kakukkfüves, pikáns pisztráng

Elkészítési idő:

60

Hozzávalók:

3 adaghoz:

3 db kb. 35-40 dkg-os pisztráng

A páchoz:

  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 citrom facsart leve
  • 4-5 ágacska friss kakukkfű
  • 1 tk chili pehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk tört szecsuáni bors
  • 60 ml extra szűz olíva olaj
Elkészítés:

Reszeltjük le a citrom héját, facsarjuk ki mindkettő levét. A borsot törjük össze mozsárban. A kakukkfüvek aprítsuk nagyon finomra. A fokhagymát reszeljük le. A pác hozzávalóit keverjük össze alaposan. A halakat mossuk meg, kaparjuk le a pikkelyeit. Sütés előtt 30-60 perccel öntsük rá, dörzsöljük a belsejükbe is a páclevet. A pisztrángokat forró serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalukat megsütjük.

Szerző : Hadarik Rita