Izgalmas szendvics piknikhez - grillezett padlizsános wrap
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
3 személy részére:
- 300 g padlizsán,
- 3 wrap,
- 100 g lilahagyma,
- 100 g paradicsom,
- adagonként 2-3 római saláta levél
- 120 g sűrű házi tejföl,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- tört színes bors
A páchoz:
- 1 mk csípős fűszerpaprika,
- 1 mk himalája só,
- 1 tk csípős mustár,
- 2 gerezd reszelt fokhagyma,
- 1/3 mk tört színes bors,
- 4 ek extra szűz olíva olaj
- Elkészítés:
-
A pác hozzávalóit keverjük össze. A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk 4 mm vastag szeletekre hosszában. Tegyük a padlizsánszeleteket tálcára, vagy sütőpapírra, és minden oldalukat kenjük át vékonyan a páccal. Hagyjuk egy órát őket így pácolódni.
A salátát mossuk meg. A hagymát és a paradicsomot vágjuk szeletekre. A tejfölt keverjük ki a fűszerekkel.
Ha szabad tűzön sütjük a padlizsánt, figyeljünk arra, hogy a sütőrács tiszta legyen, és egy olajos papírtörlővel dörzsöljük át sütés előtt. Így megakadályozhatjuk, hogy a vékony zöldségszelet rátapadjon a rácsra. Ha grillserpenyőben sütjük, akkor hevítsük fel. Ha bevonatos a serpenyő, további olajat már nem kell a padlizsán alá tenni. Szép pirosra süssük a padlizsánokat.
A wrapokat vékonyan kenjük át a tejföllel, erre tegyük a salátaleveleket, és a padlizsánokat is (darabonként kb. négyet). Ezt kenjük át megint tejföllel, és pakoljuk meg hagymával, paradicsommal. A wrapokat tekerjük fel, a végeiket csomagoljuk be papírba.