A kosarad üres.

Próbáld ki a

Izgalmas szendvics piknikhez - grillezett padlizsános wrap

Elkészítési idő:

60

Hozzávalók:

3 személy részére:

  • 300 g padlizsán,
  • 3 wrap,
  • 100 g lilahagyma,
  • 100 g paradicsom,
  • adagonként 2-3 római saláta levél
  • 120 g sűrű házi tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • tört színes bors

A páchoz:

  • 1 mk csípős fűszerpaprika,
  • 1 mk himalája só,
  • 1 tk csípős mustár,
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma,
  • 1/3 mk tört színes bors,
  • 4 ek extra szűz olíva olaj
Elkészítés:

A pác hozzávalóit keverjük össze. A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk 4 mm vastag szeletekre hosszában. Tegyük a padlizsánszeleteket tálcára, vagy sütőpapírra, és minden oldalukat kenjük át vékonyan a páccal. Hagyjuk egy órát őket így pácolódni.

A salátát mossuk meg. A hagymát és a paradicsomot vágjuk szeletekre. A tejfölt keverjük ki a fűszerekkel.

Ha szabad tűzön sütjük a padlizsánt, figyeljünk arra, hogy a sütőrács tiszta legyen, és egy olajos papírtörlővel dörzsöljük át sütés előtt. Így megakadályozhatjuk, hogy a vékony zöldségszelet rátapadjon a rácsra. Ha grillserpenyőben sütjük, akkor hevítsük fel. Ha bevonatos a serpenyő, további olajat már nem kell a padlizsán alá tenni. Szép pirosra süssük a padlizsánokat.

A wrapokat vékonyan kenjük át a tejföllel, erre tegyük a salátaleveleket, és a padlizsánokat is (darabonként kb. négyet). Ezt kenjük át megint tejföllel, és pakoljuk meg hagymával, paradicsommal. A wrapokat tekerjük fel, a végeiket csomagoljuk be papírba.

Szerző : Hadarik Rita