A kosarad üres.

Próbáld ki a

Gyümölcsös meringue pite

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

60

Hozzávalók:
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 nagy tojásfehérje
  • 3 dl tejszín
  • gyümölcs
Elkészítés:

A meringue készítése mindig jó szórakozás … ez a recept egy szép ragacsos verziót mutat be, amelyet összetörünk, majd gyümölccsel és tejszínnel keverünk össze, nem lehet nem szeretni!

Első lépés

Ehhez a recepthez csak a tojásfehérjére van szükség, ezért kézzel feltörjük a tojásokat és a sárgákat félretesszük. Felhasználhatjuk őket hollandi mártáshoz vagy süteményhez. 110 fokra előmelegítjük a sütőt. Kézi mixerrel vagy habverővel addig verjük a fehérjéket, amíg fodrot nem vetnek. Ha elértük ezt az állagot, lassan, kanalanként elkezdjük hozzáadni a rendes cukrot, és közben közepes sebességgel folyamatosan keverjük.

Második lépés

Ha megvagyunk a cukorral, hozzákeverjük a porcukrot is. Én most simítólapáttal egyszerre egyharmad adagot teszek hozzá. Nagyon vigyázzunk az állagára. Óvatosan forgassuk bele, hogy levegős és rugalmas maradjon. A végeredmény egy selymes, fehér állag. A Delimano tepsi aljára terítsünk sütőpapírt. A meringue sütése nagyon cseles, mert még a Delimano edényekben is leragadhat. Öntsük a tepsibe a meringue tésztát, ami szép selymes és fehér, majd tegyük a 110 fokos sütőbe másfél órára.

Harmadik lépés

Eközben a tejszínt kézi mixer vagy habverő segítségével verjük fel. Ha a meringue megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Néhány perc elteltével a meringue-et borítsuk ki. Nem kell vigyázni a rendre, mert úgyis hamarosan össze fogjuk keverni a gyümölccsel és a tejszínhabbal. Egy éles késsel vágjuk nagyjából kockákra, vagy ha ahhoz van kedvünk, foghatunk egy sodrófát, és azzal törjük darabokra.

Negyedik lépés

A gyümölcsöket és a gyümölcsök levét hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Én most erdei gyümölcsöket használok. Bogyókat, málnát és cseresznyét. Ezután összekeverjük az összetört meringue tésztával, és addig keverjük, amíg olyan lesz az állaga, mintha fagylalt lenne.

Az egyéni tálaláshoz desszertes gyűrűt használunk. Köré és a tetejére teszünk még gyümölcslevet és gyümölcsöt, de tálalhatjuk az asztal közepére helyezett tálban, amelyből mindenki vehet magának.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :