Gombás bulgur rizottó
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- 330 g vegyes gombakeverék (csiperke, vargánya, róka, stb.),
- 1 ek olíva olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só, tört színes bors,
- 120 ml száraz fehér bor,
- 120 ml alaplé vagy víz,
- 1 csokor petrezselyem,
- 4-5 levél friss bazsalikom
- + aszalt paradicsom, chorizo, chili pehely
- Elkészítés:
-
A hagyományos zöldséges rizst válthatjuk ki egy bulguros recepttel. A bulgur egy teljes értékű búzatöret, ami sok élelmi rosttal látja el a szervezetünket. Delimano Dry Cookerben készítve az étel zsírszegényen készíthető el, ráadásul a zöldségek is pompásak maradnak benne. .
Első lépés
A vöröshagymát aprítsuk fel. A Delimano Dry Cookert kenjük ki a kevéske olajjal, majd hevítsük fel. Amikor a nyele tövénél lévő rész vöröses színű lesz, tehetjük is bele a hagymát, és dinsztelhetjük.
Második lépés
Adjuk hozzá a gombákat, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 5 percet pároljuk. Majd szedjük rá a bulgurt, és először öntsük fel a borral. Reszeljük bele a fokhagymát is. Öntsük rá a vizet vagy alaplevet is, és fedő alatt közepes hőfokon pároljuk puhára. A bulgur, ami egy teljes értékű búza töret, sokkal gyorsabban megpuhul, mint rizs, és ráadásul sokkal egészségesebb is, hiszen nincs finomítva. Amikor elkészült, keverjük bele az ételbe a finomra aprított petrezselymet és bazsalikomot is. Tálaláskor aszalt paradicsomot, chorizot adhatunk mellé, szórjuk meg chili pehellyel. Húsok mellé köretnek is ajánlom. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu