Goethe-koszorúcskák
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
kb. 25 darabhoz:
- 150 g finomliszt (tönköly pl.)
- 150 g finomra őrölt mandula
- 75 g porított nádcukor
- csipet só
- 150 g vaj
- 1 db M-es egész tojás
- 2 ek rum
a mázhoz
- 80 g ribizli lekvár
- 100 g porított nádcukor
- 2-3 ek rum
- Elkészítés:
-
A liszteket összekeverjük a porcukorral, és a csipet sóval egy keverőtálban. Majd a vajat hozzáadjuk apró kockára vágva, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a lisztes keverékbe úgy, hogy morzsalékos legyen. Ekkor beleütünk egy tojás, rámérünk két kanál rumot, végül összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt előmelegítjük 165-170 fokra, légkeveréses fokozaton. A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra, és a virág vagy koszorú formájú kiszúróval megformázzuk a kekszeket. A kekszeket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 9-10 perc alatt megsütjük őket. Fontos, hogy ne égjenek meg. Ha kisülve kicsit még puhák, pihentessük a tepsin 5 percet őket. A mázhoz összekeverjük a ribizli lekvárt a porcukorral és a rummal, és ezzel kenjük át a sütemények tetejét.