A kosarad üres.

Próbáld ki a

Gesztenyés, almás turmix

Hozzávalók:
  • 50 g hámozott, egész sült gesztenye
  • ½ alma
  • 1 evőkanál finomszemű zabpehely
  • 1 mk útifűmaghéj
  • 1 mokkáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál méz (elhagyható)
  • 200 ml rizstej
  • víz az áztatáshoz
Elkészítés:

Csodálatos turmix gesztenyével

A gesztenye rostokban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú, fehérjében gazdag élelmi forrás. Almával, és zabpehellyel kombinálva ízekben gazdag, egészséges ital, amit pillanatok alatt elkészíthetünk a Nutribullet segítségével.

Elkészítése

  • A zabpelyhet 2 dl kézmeleg vízben áztassuk 10 percen át. Ennek az a lényege, hogy értékes rosttartalmát megtartsuk, de a fitinsav ásványianyag „kivezető” hatását minimálisra csökkentsük.
  • Az almát mossuk meg, majd héjastól daraboljuk fel.
  • Tegyünk minden hozzávalót a Nutribullet poharába, és turmixoljuk krémes állagúra.

Szerző : Hadarik Rita