Gesztenye-krémleves muskotályos borral
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- 50 g saláta hagyma
- 1 ek extra szűz olíva olaj
- 15 g vaj
- ½ ágacska friss rozmaring
- 5 g szárított vargánya gomba
- 250 g édes gesztenye massza
- 200 ml tokaji muskotály
- 500 ml alapjé
- só
- tört színes bors
- 100 g arany mazsola + mandulalapok
- Elkészítés:
-
Első lépés
A mazsolát főzzük fel a borral. A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül (én ismét a kedvenc Delimano serpenyőmhöz nyúltam ezért). A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon és az olajon üvegesre dinszteljük. Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított vargányát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.
Második lépés
A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet). Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben. A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest. Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból. 15 perc alatt elkészül, érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu