A kosarad üres.

Próbáld ki a

Fűszeres birsalma krémleves

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 450 g tisztított birsalma (nettó súly)
  • mogyorónyi friss gyömbér
  • 45 g édes hagyma
  • késhegynyi kurkuma
  • 1 kis szirom csillagánizs (ez egy picike darab csupán)
  • 90 g nádcukor
  • ½ vanília kikapart belseje
  • 700 ml víz

Továbbá

  • 1 ek birsalma ecet
  • 100 ml tejszín
  • 1 púpos tk GMO mentes kukoricakeményítő
Elkészítés:

A birsalmát egészen kis darabokra vágjuk (hogy gyorsabban főjön), majd minden hozzávalót egy fazékba teszünk, és addig főzzük, amíg a birsalma megpuhul. Ekkor leturmixoljuk. Végül a tejszínt kikeverjük a keményítővel, és ezzel behabarjuk a levest. Tálaláskor pici mézet locsolhatunk rá, és tört dióval is megszórhatjuk.

Szerző : Hadarik Rita