Fűszeres birsalma krémleves
- Hozzávalók:
-
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 450 g tisztított birsalma (nettó súly)
- mogyorónyi friss gyömbér
- 45 g édes hagyma
- késhegynyi kurkuma
- 1 kis szirom csillagánizs (ez egy picike darab csupán)
- só
- 90 g nádcukor
- ½ vanília kikapart belseje
- 700 ml víz
Továbbá
- 1 ek birsalma ecet
- 100 ml tejszín
- 1 púpos tk GMO mentes kukoricakeményítő
- Elkészítés:
-
A birsalmát egészen kis darabokra vágjuk (hogy gyorsabban főjön), majd minden hozzávalót egy fazékba teszünk, és addig főzzük, amíg a birsalma megpuhul. Ekkor leturmixoljuk. Végül a tejszínt kikeverjük a keményítővel, és ezzel behabarjuk a levest. Tálaláskor pici mézet locsolhatunk rá, és tört dióval is megszórhatjuk.