A kosarad üres.

Próbáld ki a

Füstölt lazacos falatok

Hozzávalók:
  • 10 szelet barna, magos kenyér
  • 125 ml tejföl
  • bors
  • metélőhagyma
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • 220 gr füstölt lazac
  • füstölt sajt
Elkészítés:

A szeletelt kenyereket negyedeljük, kis "katonákat", azaz apró falatokat csinálunk belőlük, kb akkorát, mint egy paradicsomszelet. A Delimano Delicia serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk (olaj sem kell hozzá)

A tejfölt összekeverjük az apróra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük vele a kenyereket.

Felszeleteljük a paradicsomokat, és a tejföllel megkent kenyerekre teszünk 1-1 szeletet.

Ízlés szerint tehetünk a paradicsomokra egy kevés füstölt sajtot, majd ennek a tetejére tesszük a füstölt lazacszeleteket.

Szerző :