Füstölt lazacos falatok
- Hozzávalók:
-
- 10 szelet barna, magos kenyér
- 125 ml tejföl
- só
- bors
- metélőhagyma
- petrezselyem
- paradicsom
- 220 gr füstölt lazac
- füstölt sajt
- Elkészítés:
-
A szeletelt kenyereket negyedeljük, kis "katonákat", azaz apró falatokat csinálunk belőlük, kb akkorát, mint egy paradicsomszelet. A Delimano Delicia serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk (olaj sem kell hozzá)
A tejfölt összekeverjük az apróra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük vele a kenyereket.
Felszeleteljük a paradicsomokat, és a tejföllel megkent kenyerekre teszünk 1-1 szeletet.
Ízlés szerint tehetünk a paradicsomokra egy kevés füstölt sajtot, majd ennek a tetejére tesszük a füstölt lazacszeleteket.