Fokhagymás sütőtökleves
- Hozzávalók:
-
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál friss petrezselyem
- 10 db megmosott, megszárított és apróra vágott zsályalevél
- 1 teáskanál só
- másfél kiló hámozott és kockára vágott sonkatök
- 1 ½ csésze víz
- Elkészítés:
-
Szeretné tudni, hogy hogyan tehetné még finomabbá a krémes sütőtöklevest? Úgy, hogy a sütőtököt a sütőben pirítja puhára, hogy a leves gazdag, karamellizált ízt kapjon!
Ez a laktató fokhagymás sütőtökleves átmelegíti a testét a hűvösebb napokon, miközben elegendő élelmi rostot juttat a szervezetébe, és segít a koleszterinszint csökkentésében, no meg az egészséges testsúly megőrzésében.
Elkészítése
- Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
- Keverje össze az olívaolajat, a sót, a zsályát, a fokhagymát és a petrezselymet.
- Tegye bele a felkockázott sonkatököt és forgassa alaposan át, hogy a fűszerek és az olaj mindenütt bevonják a zöldséget.
- Öntse a tökkockákat sütőpapírral bélelt edénybe, és süsse 50-55 percig, amíg a tökhús meg nem puhul. Vegye ki a sütőből, és hagyja, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Meggyorsíthatja ezt a folyamatot, ha a tököt 10-20 percre a hűtőszekrénybe teszi.
- Tegye a tököt a leveskészítő tartályba. Adjon hozzá vizet, és turmixolja krémesre a Nutribullet RX leveskészítő tartály 7 perces melegítőprogramján.
Kiemelt ajánlatok
-
Nutribullet® XXL giga szett
37 999 Ft36 099 Ft Club5* árClub5* tagok megtakarítása 1 900 Ft ennél a terméknél.