Fekete olívás-tejszínes csirkemellragu orsó tésztával
- Hozzávalók:
-
- 70-80 dkg friss csirkemellfilé
- 2 -3 doboz (200g) növényi főzőtejszín, attól függ ki mennyire szereti szaftosra
- kívánt mennyiségű fekete olívabogyó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kókuzszsír
- ízlés szerint só, őrölt fehérbors, szárított petrezselyemzöld és oregánó
- 200 g teljes kiőrlésű orsó tészta
- Elkészítés:
-
Ma van a tészta világnapja! Ti tudtátok, hogy kereken 20 éve, 1998 óta van világnapja?
Én ennek a napnak a tiszteletére fekete olívás-tejszínes csirkemellragut készítettem, orsó tésztával.Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázva kókuszzsíron a Delimano Magyarország Stone Legend serpenyőjében dinszteljük. A csirkemellet csíkozzuk és rátesszük a hagymára. Fűszerezzük, majd 20-25 percet pároljuk fedő alatt. Mehet rá ezután a tejszín és az olívabogyó (én feleztem őket), + a megtisztított, apróra vágott fokhagyma.
Összerottyan is elkészült a ragu.