A kosarad üres.

Próbáld ki a

Fekete olívás-tejszínes csirkemellragu orsó tésztával

Hozzávalók:
  • 70-80 dkg friss csirkemellfilé
  • 2 -3 doboz (200g) növényi főzőtejszín, attól függ ki mennyire szereti szaftosra
  • kívánt mennyiségű fekete olívabogyó 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuzszsír
  • ízlés szerint só, őrölt fehérbors, szárított petrezselyemzöld és oregánó
  • 200 g teljes kiőrlésű orsó tészta
Elkészítés:

Ma van a tészta világnapja! Ti tudtátok, hogy kereken 20 éve, 1998 óta van világnapja? 
Én ennek a napnak a tiszteletére fekete olívás-tejszínes csirkemellragut készítettem,  orsó tésztával.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázva kókuszzsíron a Delimano Magyarország Stone Legend serpenyőjében dinszteljük. A csirkemellet csíkozzuk és rátesszük a hagymára. Fűszerezzük, majd 20-25 percet pároljuk fedő alatt. Mehet rá ezután a tejszín és az olívabogyó (én feleztem őket), + a megtisztított, apróra vágott fokhagyma.
Összerottyan is elkészült a ragu.

Fűszer és fakanál  ❤

Szerző : Fűszer és fakanál