Fahéjas tekercsek
- Hozzávalók:
-
TÉSZTA
- 7 g élesztő
- 125 ml meleg víz
- 125 ml forró tej
- 60 g cukor
- 80 g vaj
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 kg liszt
TÖLTELÉK
- 125 g olvasztott vaj
- 180 g cukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 180 g mazsola, dió vagy pekándió (opcionális)
MÁZ
- 4 evőkanál vaj
- 500 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3-6 evőkanál meleg víz
- Elkészítés:
-
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Egy kis tál meleg vízbe morzsolja bele az élesztőt, és tegye félre.
Egy nagy tálban keverje össze a tejet, a cukrot, az olvasztott vajat, a sót és a tojást. Adjon hozzá 500 g lisztet, és keverje simára. Tegye bele a felfuttatott élesztőt. Keverje hozzá a többi lisztet is, amíg a tészta könnyen kezelhetővé nem válik. Belisztezett felületen gyúrja a tésztát még 5-10 percig. Tegye át egy alaposan kikent edénybe, takarja le, és hagyja, hogy a duplájára keljen nagyjából 1-1 1/2 óra alatt. Amikor megkelt, borítsa ki a tálból.
Nyújtsa ki egy liszttel meghintett felületen. Öntözze meg az olvasztott vajjal. Keverje össze a cukrot és a fahéjat, majd szórja rá a vajas tésztára. Tetszés szerint hintse meg dióval, pekándióval vagy mazsolával. Tekerje fel a tésztát, a két végét nyomkodja össze. Vágja 12-15 szeletre. Kenje ki vajjal a CopperLux kerek sütőformát, és hintse meg egy kis cukorral. Tegye szorosan egymás mellé a fahéjas tekercseket, és kelessze őket a duplájukra, körülbelül 45 perc alatt. Süsse 30 percig vagy amíg aranybarnák lesznek. Eközben keverje össze a vajat, a porcukrot és a vaníliát. Kanalanként adja hozzá a meleg vizet, amíg a máz eléri a megfelelő sűrűséget. Locsolja a kihűlt tekercsekre.