A kosarad üres.

Próbáld ki a

Fahéjás-szilvás muffin

Elkészítési idő:

45

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 22 dkg liszt
  • 1 db kis joghurt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 8 dkg nádcukor
  • 1 db sütőpor (csomag)
  • 1/2 üveg házi szilvalekvár ízlés szerint
  • jégcukor a díszítéshez
Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, kakaópor, fahéj). A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, és a szilvalekvár felét. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és gyors mozdulatokkal elkeverjük a tésztát. Muffinpapírral kibélelt sütőformába 1 evőkanálnyi tésztát teszünk, majd egy teáskanálnyi lekvárt, végül még egy evőkanálnyi tésztát teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Szerző : Bakai Andrea