Fahéjás-szilvás muffin
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db tojás
- 1/2 dl olaj
- 22 dkg liszt
- 1 db kis joghurt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 8 dkg nádcukor
- 1 db sütőpor (csomag)
- 1/2 üveg házi szilvalekvár ízlés szerint
- jégcukor a díszítéshez
- Elkészítés:
-
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, kakaópor, fahéj). A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, és a szilvalekvár felét. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és gyors mozdulatokkal elkeverjük a tésztát. Muffinpapírral kibélelt sütőformába 1 evőkanálnyi tésztát teszünk, majd egy teáskanálnyi lekvárt, végül még egy evőkanálnyi tésztát teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.