Erdei bogyós pite
- Hozzávalók:
-
- 225 g vaj
- • 225 g porcukor
- • 4 nagy tojás
- • 225 g liszt
- • 2 teáskanál sütőpor
- 1 citrom héja
- 200 g áfonya
- 175 g málna
- Mandulapehely
- Méz
- Elkészítés:
-
Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra. Kevés zsiradékkal kenje ki a CopperLUX kerek tepsit. Keverőgéppel keverje puhára a vajat egy nagy tálban. Adja hozzá a porcukrot, keverje alaposan össze, míg a massza halványsárga színű lesz. Ez akár több percig is eltarthat, és a cél az, hogy sok levegőt vegyen fel a keverék. Adjon hozzá egy tojást, jól keverje el.
Egy másik tálban keverje össze a lisztet és a sütőport. Szitálja a lisztet a vajas keverékre, adja hozzá a citromhéjat, majd egy fémkanállal dolgozza össze a lisztet a vajjal. Amikor a liszt már jól elkeveredett, abba kell hagyni a keverést, különben elvész a tésztából a korábban beledolgozott levegő.
Öntse át a tésztát a CopperLUX kerek tepsibe. Néhány szem kivételével óvatosan nyomkodja a tésztába az áfonyát és a málnát. 30 perc alatt süsse készre (egy sütőtűvel ellenőrizheti, és ha már nem ragad rá a tészta, elkészült)
Vegye ki a sütőből a süteményt, és hagyja kihűlni. Díszítse mandulapehellyel, öntözze meg egy kis mézzel, szórjon rá porcukrot, majd díszítse a tetejét a maradék gyümölccsel és mentalevelekkel.