Egészséges hummusz
- Hozzávalók:
-
- ¼ csésze extra szűz olíva olaj
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 425 g csicseriborsó
- ⅓ csésze menta
- ¼ csésze petrezselyem
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál tengeri só
- ¼ teáskanál bors (fekete és fehér)
- opcionális: szükség esetén hideg víz
- Elkészítés:
-
Egészséges hummusz
A hummusz jó bizonyíték arra, hogy a legfinomabb ételeket a legegyszerűbb elkészíteni. Főzést nem igényel és csak hat összetevő kell hozzá - no meg a Nutribullet. A lenti hummuszreceptből tökéletes alaphummusz készül, amelyet aztán kedvére használhat a különböző ízvariációk kikísérletezésére.
A hummusz egy csicseriborsóból készült mártogatós. Népszerűsége egyszerűségében és kellemes ízében rejlik és messze túlmutat közel-keleti hazáján, hiszen az egész világon szívesen fogyasztják.
Egy-két nappal előre is elkészíthető.
A hummusz elkészítése:
- Tegyen minden hozzávalót a nagy turmixpohárba.
- Adja hozzá a folyadékokat.
- Turmixolja krémesre kb. 30 másodpercig.
A kanállal kaparja le a pohár falára ragadt borsószemeket, ha szükséges. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá néhány evőkanálnyi hideg vizet.