Egészben sült csirke zöldségekkel
- Hozzávalók:
-
- 1 egész csirke
- 400 g apró szemű burgonya
- 1 zöldpaprika
- 1 piros paprika
- 1 cukkini
- Egy maréknyi koktélparadicsom
- 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
- Kakukkfű és petrezselyem
- Só és bors
- Elkészítés:
-
Melegítse elő a sütőt 230°C-ra. Sóval és borssal fűszerezze be a csirkét kívül és belül is, majd tegye a CopperLUX Roaster sütőedénybe. A csirke belsejébe tegye be a kakukkfüvet és a petrezselymet. Egy nagy tálban keverje össze a póréhagymát, a sárgarépát és a burgonyát az olajjal, a sóval és a borssal. Terítse szét a csirke körül a zöldségeket, a burgonyák kerüljenek a tepsi széléhez, az egészet locsolja meg borral. Süsse a csirkét aranybarnára.
Körülbelül egy óra alatt sül meg, és akkor van kész, amikor a tűpróbával már csak színtelen szaft folyik ki a láb és a mellhús között.