Édesburgonyás, spenótos dhal
- Hozzávalók:
-
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 1 ek kókuszolaj
- 50 g apróra vágott vöröshagyma
- 50 g apróra vágott angolzeller
- 1 csapott evőkanál madras curry fűszerkeverék
- 200 g sárga lencse (megmosva)
- só
- 1 tk nádcukor
- kb. 7-8 dl víz
- 150 ml kókusztejszín
- 250 g darabolt, megsütött édesburgonya
- 1 marék bébi spenót
- 1 db lime
- Elkészítés:
-
Indiai lencsés egytálétel
Egy edényben felforrósítjuk az olajt, majd rászedjük a hagymát és az zellerszárat. Kis vizet öntünk rá, így nem ég le, hanem párolódik.
Hozzáadjuk a madras curryt, 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az átmosott lencsét.
Felöntjük 6 dl vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy a lencse felszívja a vizet.
Majd hozzáadjuk a kókusztejet, és folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet.Ha megfőtt, belekeverjük a kockára vágott, előzőleg megsütött édesburgonyát is.
Akkor jó, ha a lencse puha, de nem esik szét.Legvégül beleforgatjuk a friss spenót leveleket.
Tálaláskor lime lével, kókusztejszínnel ízesítjük még.