Édes napfelkelte granola
- Hozzávalók:
-
- 4 csésze zabpehely
- 1 ½ csésze mandulaliszt
- ¼ sészec lenmagliszt
- ¼ csésze chiamag
- 2 evőkanál fahéj
- 1 csésze durvára vágott pekándió
- 1 csésze durvára vágott dió
- ¼ csésze durvára vágott kesudió
- ¼ csésze durvára vágott mandula
- 1 csésze napraforgómag
- ½ csésze kendermag
- ¾ csésze natúr kókuszpehely
- ¼ csésze méz
- 3 evőkanál juharszirup
- ¼ csésze kókuszvirágcukor
- ½ csésze hidegen sajtolt kókuszolaj
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- Elkészítés:
-
Létezik teljesen természetes, édes és vegán granola? Lehetséges, hogy nem csak finom, de egészséges is? A válaszunk mindkét kérdésre egy mosolygós igen!
Zabpehely, mandula, kesudió, kókuszpehely, mennyei nyers méz és juharszirup alkotják ezt a fantasztikus granolát, amely reggelire, uzsonnára vagy vacsorára is fogyasztható. Ráadásul az egész család szeretni fogja. Van még kérdés? Keverje össze, süsse meg, és egészségére!
Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra.
- Egy nagy tálban keverje össze a száraz hozzávalókat.
- Egy serpenyőben melegítse fel a többi alapanyagot (méz, juharszirup, kókuszvirágcukor, kókuszolaj, vaníliakivonat), amíg a cukor elolvad.
- Öntse át ezt a keveréket a tálban lévő száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverje azokkal össze.
- Egyenletesen terítse szét a granolát 2 sütőpapírral bélelt tepsin.
- Süsse 165 fokon körülbelül 15-20 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Ha tovább kell sütnie, emelje a sütési időt 2 perccel, de nézzen be gyakran a sütőbe, mert a granola nagyon gyorsan megég.
- A granola a lehűlés alatt összeragad. Hagyja teljesen kihűlni, majd tegye át egy légmentesen lezárható tartóedénybe.
- Jó étvágyat!
TIPP: Nem szeretné a magvakat kézzel feldarabolni? Akkor öntse őket a Nutribulletbe, és aprítsa fel őket pár másodperc alatt!
Kiemelt ajánlatok
-
Nutribullet® XXL giga szett
37 999 Ft36 099 Ft Club5* árClub5* tagok megtakarítása 1 900 Ft ennél a terméknél.