A kosarad üres.

Próbáld ki a

Édes napfelkelte granola

Hozzávalók:
  • 4 csésze zabpehely
  • 1 ½ csésze mandulaliszt
  • ¼ sészec lenmagliszt
  • ¼ csésze chiamag
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 csésze durvára vágott pekándió
  • 1 csésze durvára vágott dió
  • ¼ csésze durvára vágott kesudió
  • ¼ csésze durvára vágott mandula
  • 1 csésze napraforgómag
  • ½ csésze kendermag
  • ¾ csésze natúr kókuszpehely
  • ¼ csésze méz
  • 3 evőkanál juharszirup
  • ¼ csésze kókuszvirágcukor
  • ½ csésze hidegen sajtolt kókuszolaj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:

Létezik teljesen természetes, édes és vegán granola? Lehetséges, hogy nem csak finom, de egészséges is? A válaszunk mindkét kérdésre egy mosolygós igen!

Zabpehely, mandula, kesudió, kókuszpehely, mennyei nyers méz és juharszirup alkotják ezt a fantasztikus granolát, amely reggelire, uzsonnára vagy vacsorára is fogyasztható. Ráadásul az egész család szeretni fogja. Van még kérdés? Keverje össze, süsse meg, és egészségére!

Elkészítés

  • Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra.
  • Egy nagy tálban keverje össze a száraz hozzávalókat.
  • Egy serpenyőben melegítse fel a többi alapanyagot (méz, juharszirup, kókuszvirágcukor, kókuszolaj, vaníliakivonat), amíg a cukor elolvad.
  • Öntse át ezt a keveréket a tálban lévő száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverje azokkal össze.
  • Egyenletesen terítse szét a granolát 2 sütőpapírral bélelt tepsin.
  • Süsse 165 fokon körülbelül 15-20 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Ha tovább kell sütnie, emelje a sütési időt 2 perccel, de nézzen be gyakran a sütőbe, mert a granola nagyon gyorsan megég.
  • A granola a lehűlés alatt összeragad. Hagyja teljesen kihűlni, majd tegye át egy légmentesen lezárható tartóedénybe.
  • Jó étvágyat!

TIPP: Nem szeretné a magvakat kézzel feldarabolni? Akkor öntse őket a Nutribulletbe, és aprítsa fel őket pár másodperc alatt!

Szerző : Nutriliving