Diós omlett
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- egy jó maroknyi dió
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- só és bors
- Elkészítés:
-
A franciák az omlett készítés mesterei. Annyi omlett receptjük van, ahány nap az évben. Ma diót teszünk az omlettbe, így egy nagyon finom változatát készítjük el a hagyományos receptnek
Első lépés
A friss diót törjük kis darabokra, de azért ne legyenek túl aprók. Törjük fel a tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk. Most kezdjük készíteni az omlettet. A serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd tegyük bele a diót. Közepes-alacsony hőmérsékleten 4-5 percig süssük. Jó, ha érezni kezdjük a vaj és a dió illatát, de vigyázzunk, ne égessük meg.
Második lépés
Tegyük bele a tojást és keverjük össze mielőtt elkezdjük sütni. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, hogy ne égjen oda a tojás, és süssük alaposan át. Az omlettet egyszerűen csúsztassuk a serpenyőből a tányérra, és már ehetjük is!
A vaj, a tojás és a dió nagyon jól illik egymáshoz ebben a gazdag receptben. Az omlettből gyors, könnyű ebéd vagy reggeli készíthető. Ez a recept édes is lehet, ha cukrot teszünk a tojáshoz vagy a végén mézet teszünk rá.
Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:
Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!