Diós-cseresznyés rétes
Főzési idő:
20-25 perc
Elkészítési idő:
1 óra
Elkészítési idő:
90 perc
- Hozzávalók:
-
Hozzávalók 1 rúd réteshez:
- 3 lap friss Tante Fanny rétes
- 25 dkg dió
- 2-3 ek nádcukor
- kb. 2-2,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg magozott cseresznye
- 2 ek sűrű tejföl
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojássárga a kenéshez
- Elkészítés:
-
A diót ledaráljuk, majd a cukros, citromhéjjal elkevert tejben sűrű krémmé főzzük. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Benedvesítünk egy konyharuhát. A ruhára teszünk kiterítve egy réteslapot.
Az alsó réteget vékonyan megkenjük egy kis olvasztott vajjal kikevert tejföllel (vaj és 1 ek tejföl), majd erre teszünk egy újabb réteg lapot, azt is átkenjük, végül erre helyezzük a harmadik lapot is.
A rétes magunkhoz közelebb eső részére ráhalmozzuk a dió felét. Erre tesszük a kimagozott cseresznyéket, amiket befedünk a diókrém másik felével. A maradék tejfölt rácsepegtetjük a töltelékre.
A rétes két szélét visszahajtjuk, majd a nedves textília segítségével feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.