Datolyás sütőtök krémleves
- Hozzávalók:
-
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 200 g nettó sült sütőtök
- 1 ek olívaolaj
- 50 g nagyobb darabokra vágott vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 60 d magozott datolya
- só
- 400 ml víz
- 100 ml tejszín (vagy laktóz-érzékenyeknek rizstejszín)
+ dekoráláshoz snidling, pirított szezámmag
- Elkészítés:
-
A Nutribullettel pompás krémlevesek készíthetők. Ősszel nem szabad kihagyni a sütőtököt sem, hiszen nem csak finom, de nagyon egészséges is. Egy krémleves akkor igazán jó, ha minden belevalója selymesen olvad a szánkban, ezért fontos, hogy tökéletes legyen a turmixolás. A Nutribullettel ez csodásan megvalósítható. Tartályában 3 adagnyi leves elkészíthető, csupán arra figyeljünk, hogy a pürésítendő hozzávalók ne legyenek forrók. Ha ezt a levest kipróbálja, garantáltan repetázni fog majd belőle!
TIPP: a sütőtököt korábban megsütjük, kihűtjük. Ha egy egész tököt megsütünk, természetesen lesz bőven maradék, amit magában elmajszolhatunk, vagy süthetünk belőle mondjuk egy finom süteményt.
Egy kis lábosban a hagymákat és a datolyát feltesszük az olajjal és 100 ml vízzel párolódni. Közben sózzuk. Kb. 5-6 percet pároljuk, majd kiöntjük egy tálba, langyosra hűtjük.
Végül a Nutribullet turmixpohárba öntjük az összes hozzávalót, és kb. 40 másodpercig pürésítjük.
Fogyasztás előtt melegítjük, és ízlés szerint dekoráljuk.