Cukkinis, garnélás tészta wokban készítve
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
1 fő részére
- 80 g teljes kiőrlésű spagettitészta
- víz
- só
- 1 ek olaj (extra szűz olívaolaj pl.)
- 70 g póréhagyma
- 80 g saláta cukkini
- 125 g garnélarák
- 1 ek halszósz
- chili pehely ízlés szerint
- 1 tk citromlé
- 100 ml kókusztej
- 1 tk méz
- Elkészítés:
-
A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük al dente (roppanósra). Lényeg, hogy ne főzzük túl puhára. A tésztát szűrjük le.
Közben készítsük el a ragut.
A pórét karikára, a cukkinit baton-ra vágjuk (kb. 4-5 mm széles csíkokra).
Az olajat hevítsük fel a wokban, és pirítsuk meg benne először garnélákat. Ha elkészültek vegyük ki őket egy tányérra, és tartsuk melegen.
Majd ugyanezen az olajon (egy keveset adhatunk még hozzá) pirítsuk meg a pórét, és a cukkinit is. A zöldségekre tegyük vissza a garnélákat, pár másodpercig pirítsuk őket együtt, majd ízesítsük chilivel, halszósszal, citromlével, sóval.
Öntsük fel a kókusztejjel, és adjuk hozzá a mézet.Forraljunk egyet rajta, majd szedjük rá a kifőtt tésztát, és további 1-2 percig pároljuk így.
Azonnal forrón együk.Ízesíthetjük friss koriander levéllel, vagy bazsalikommal, illetve pirított mogyoróval.