Cukkini omlett
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
- 500 g kis méretű cukkíni
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál aprított majoranna
- 2 tojás
- Őrölt feketebors
- 1 evőkanál vaj
- Elkészítés:
-
Első lépés:
Vágja le a cukkinik végeit, és reszelje le őket nagy lyukú reszelőn. Keverje össze a cukkínit egy kávéskanál sóval, és hagyja állni egy félórát. Tegye át a cukkínit egy szűrőbe, és nyomja ki a levét.
Második lépés:
Egy tálban verje fel a tojásokat egy villával, és tegye bele a cukkinit. Forrósítsa fel (a nyélen lévő hő érzékelő pirosra változik) a vajat a Delimano® Ceramica serpenyőben, és tegye bele a cukkini keveréket, és terítse szét. Süsse addig, míg a tojás a széleken megsül. Ekkor vegye lejjebb a hőfokot, és süsse tovább addig, hogy a tojás még ne ugorjon össze, és a teteje még puha maradjon.
Harmadik lépés:
Rázza meg a serpenyőt, hogy az omlett elváljon az aljáról, és csúsztassa ki egy tányérra. Takarja le a tányért a serpenyővel, és fordítsa meg, így az omlett sült része lesz felül. Süsse ezt az oldalát is kb. 1 percig, majd tegye tányérra.
Kissé hagyja kihűlni, vágjon belőle háromszögeket, és tálalja salátával.