A kosarad üres.

Próbáld ki a

Csokoládés és kávés sütemény datolyával

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

60

Hozzávalók:
  • 150g vaj
  • ¼ csésze kakaópor
  • 250ml forrásban lévő víz
  • 1 ½ evőkanál instant kávé
  • 1 vanília rúd
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 250g kimagozott, felaprított datolya
  • 250g liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • Egy csipet só
  • 250g barnacukor
  • 2 tojás
  • 1 csepp olaj
Elkészítés:

Tegye délutánját még jobbá a 10 perc alatt elkészíthető ízletes datolyás, kávés és csokoládés sütivel.

Első lépés:

Egy csepp olajjal kenje ki a Delimano Ceramica Dry Cookert, és szórja be kakaóporral.

Második lépés:

Forraljon fel vizet egy fazékban. Tegye bele a kávéport, a vanília rúd magjait és a szódabikarbónát. Tegye bele a datolyát, villával kissé pépesítse, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.

Harmadik lépés:

Egy tálban keverje össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Robotgéppel habosítsa fel a vajat a barnacukorral. Adja hozzá egyenként a tojásokat. Keverje hozzá a datolya keveréket, majd végül adja hozzá a lisztes keveréket.

Negyedik lépés:

Öntse a tésztát a Delimano Ceramica Dry Cookerbe, amikor az még hideg, és süsse alacsony hőmérsékleten 40 percig, vagy addig, míg a sütemény közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzza ki belőle.

Tálalja tejszínhabbal.

Szerző : Delimano