Csőben sült tészta paradicsommal és bazsalikommal
- Hozzávalók:
-
- 400 g kagylótészta
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- kis fej hagyma
- 150 g paradicsom
- 120 g friss bazsalikom apró darabokra aprítva
- 240 g pesztó
- 240 g ricotta
- 120 g reszelt parmezán
- 200 g friss mozzarella összemorzsolva
- Elkészítés:
-
Egy nagyobb CopperLUX lábosban forraljon vizet, tegyen bele sót is. Tegye bele a tésztát, de egy-két perccel rövidebb ideig főzze, mint ahogy a csomagoláson tanácsolják, tehát valószínűleg 8-9 percig. A CopperLUX serpenyőben készítse el a bazsalikomos paradicsomszószt. Tegyen néhány csepp olajat a serpenyőbe, dobja rá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott paradicsomot, és közepes lángon párolja addig amíg elkezd szétesni. Adja hozzá a felaprított hagymát, és csak annyi vizet, hogy mártássűrűségű legyen. Amikor a paradicsom forrni kezd, vegye kisebbre a hőt, és keverje bele az aprított bazsalikomot. Sózza és borsozza ízlés szerint. Szűrje le a tésztát, öntse a CopperLUX kerek tepsibe. Tegye hozzá a pesztót, a ricottát, egy maroknyi parmezánt, majd óvatosan keverje össze. Öntse a paradicsomszószt a tésztára, és szórja meg még egy kis parmezánnal. Tegye a tepsit előmelegített sütőbe, süsse addig, amíg a sajt elkezd hólyagosodni, azaz 3-5 percig. Díszítse a tetejét paradicsomkarikákkal és friss bazsalikommal. Jó étvágyat!