A kosarad üres.

Próbáld ki a

Csirkesaláta

Elkészítési idő:

20

Hozzávalók:
  • 15 dkg csirkemell
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg rukkola
  • 2 dkg koktélparadicsom
  • 3 tk szója szósz
  • 3 tk balzsamecet
  • Parmezán sajt ízlés szerint
  • Olívaolaj
Elkészítés:

Nincs is finomabb egy egyszerű, egészséges és ízletes salátánál. A hozzávalók bármilyen boltban beszerezhetők, pillanatok alatt elkészül és szerintem ez egy kihagyhatatlan nyári recept.

Első lépés

A recept elkészítéséhez a Deliamano serpenyőt fogjuk használni. A csirkemellet felkockázzuk, így hamarabb elkészül. Kevés oliva olajat öntünk a serpenyőbe, és beletesszük a csirkét.

Második lépés

Amíg a csirke sül, elkészítjük a salátát. A rukkolát hideg vízben megmossuk, és egy tányérra rakjuk. A koktélparadicsomokat apróra vágjuk, és a rukkolára tesszük.

Harmadik lépés

Ne felejtsük el a serpenyőben megkeverni a csirkét, hogy a kockák minden oldala egyenletesen megsüljön. A saláta tetejére tehetünk kis darabokra vágott mozzarella sajtot, és majd erre kanalazzuk rá a csirkehúst.

Negyedik lépés

Mielőtt a csirke elkészül, adjunk hozzá szója szószt, alaposan keverjük meg, hogy átjárja az íze és a csirke arany barna, karamellizált kérget kapjon. Amikor a csirke elkészült, kanalazzuk a saláta tetejére.

Ötödik lépés

Amikor a hús még forró, szórjuk meg parmezán sajttal a, ami szépen ráolvad a tetejét, miközben az alatta lévő mozzarella réteg is csodásan megpuhul. Végső simításként locsoljuk meg a tetejét balzsamecettel, és díszítsük friss petrezselyemmel.

Ha azt szeretné, hogy a serpenyőt könnyű legyen tisztítani, ajánlom, hogy minél hamarabb lásson hozzá, de a mosogatónál is elöblítheti hideg vízzel, így is tökéletesen tiszta lesz.

El kell mondanom,hogy nekem ez a kedvenc nyári salátám. Szezonális zöldségekkel, a rukkola ízével és a mozzarella sajttal is jól harmonizál a szója szósz a csirkén.

Szerző : Kovács Adél