Chilis koktélrákos tészta
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
A tésztához 2 fő részére:
- 150 g 4 tojásos metélt.
- víz,
- só
A raguhoz:
- 150 g koktélrák (fagyasztott is jó),
- 1 tk extra szűz olíva olaj,
- 1 gerezd fokhagyma,
- mogyorónyi friss gyömbér,
- 1 ek édes chili szósz,
- só,
- tört színes bors,
- 1 tk méz,
- 100 ml száraz fehér bor,
- 20 g vaj,
- 1 tk frissen facsart citromlé,
- 120 g bébi cukkini,
- 10 szem koktél paradicsom
- Elkészítés:
-
Karácsonykor sok családban az aszlatra kerülnek a tenger gyümölcsei is. A tészta rajongóknak ajánlom ezt a 15 perc alatt elkészíthető ételt, amit frissen érdemes a vendégeknek tálalni. Delimano Wokban gyerekjáték elkészíteni.
Első lépés
Ha fagyasztott koktél rákot használunk, akkor szobahőmérsékleten olvasszuk ki, majd csepegtessük le. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük roppanósra (al dente).
Második lépés
Közben készítsük el a ragut. Az olíva olajon pirítsuk pár percig a koktélrákokat, majd szedjük ki őket, és tartsuk melegen. A maradék szaftra reszeljük rá a fokhagymát, a gyömbért, adjuk hozzá a chili szószt, majd öntsük fel a borral. Fűszerezzük, és forraljuk be a kétharmadára a mártást. Adjuk hozzá a felezett koktél paradicsomokat, és a rákot, és egy percig pároljuk.
Harmadik lépés
Legvégül adjuk hozzá a vajat. Várjuk meg, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik a mártásban. A ragura szedjük rá a tésztát, mehet bele egy kis főzőlé is. A cukkinit egy burgonyahámozóval szeleteljük hajszál vékonyra, és ezt is forgassuk bele a tésztába. Ezt követően csak keverjük át, és vegyük le a tűzről. Azonnal tálalható.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu