A kosarad üres.

Próbáld ki a

Chilis-fokhagymás garnélarák tricolor tésztával

Photo
Video
Hozzávalók:

- 500 g mirelit vagy friss garnélarák
- 5 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- fél citrom leve
- só, bors
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- friss chili és kápia paprika
- 500 g tricolor fusilli tészta

Elkészítés:

A mirelit rákokat forrásban lévő sós, citromos vízbe dobjuk. Amint a víz felszínére kezdenek feljönni, szűrőkanállal rögtön hideg vizes tálba szedjük őket. A scampik felét megtisztítjuk. (A fejét és a farokpáncélt ügyes mozdulattal eltávolítjuk.) A többit meghagyjuk páncélostól, (gyönyörűen mutatnak a tészta között.)

A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, rádobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és chili paprikát, pár pillanatig sütjük, majd kiszedjük a vajból. (Ügyeljünk rá, hogy nehogy túlpiruljanak, mert keserűvé válnak.)

A scampikat óvatosan belecsúsztatjuk a fokhagymaízű, csípős vajba, felöntjük a száraz fehérborral. Sózzuk, bőven borsozzuk, ollóval belevagdossuk a friss petrezselyem felét. Apróra vágott kápia paprikát is adunk hozzá.
Az edényt finoman mozgatva, rázogatva 2-3 perc alatt átsütjük a rákokat. Tovább semmiképp ne süssük-pároljuk, mert a húsa gumi szerűvé és élvezhetetlenné válik. 

Közben a tésztát sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, majd az elkészült rákhoz adjuk, óvatosan összekeverjük. Tetejét megszórjuk friss vágott petrezselyemmel, meghintjük még pár csepp citromlével, és már tálaljuk is.

ÍZcsiklandozó

Szerző : ÍZcsiklandozó