A kosarad üres.

Próbáld ki a

Buggyantott körte fahéjas vajas mártásban

Főzési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

Nincs megadva

Elkészítési idő:

45

Hozzávalók:
  • 2 nagy körte
  • 1 fahéjrúd
  • 7,5 dkg vaníliás cukor
  • 1 liter víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • Mentalevél a díszítéshez
Elkészítés:

Ha egyszerű, olcsó, de stílusos desszerttel szeretné elkápráztatni a barátait, akkor ez az Önnek való recept. A gyümölcs buggyantása élvezetes dolog, ebben a receptben pedig egy csodálatosan gazdag, fahéjas vajas mártással tálaljuk a körtét

Első lépés

Először hámozzuk meg a körtéket. A szárát hagyjuk rajta, hogy később azzal tudjuk megfogni a körtét. Most csak hámozzuk meg, a magházat később fogjuk eltávolítani. Ezt megismételjük a második körtével is. Ha sok idő telik el a hámozás és a buggyantás között, akkor mártsuk a körtéket citromlébe, nehogy megbarnuljanak. Ehhez a recepthez jobban illik a fehér színű körte, mert jobban elüt a fahéjas mártás színétől.

Második lépés

A vizet melegítsük meg egy lábasban, adjuk hozzá a fahéjrudat és a cukrot, és csak ezután tegyük bele a körtéket. A körte magába szívja a fahéj aromáját. Ebben a receptben vanília cukrot használunk, amitől még gazdagabb lesz az íze. Ezen a ponton tehetünk bele egy pohár száraz fehér bort is, de az elhagyható. Közepes hőmérsékleten buggyantsuk a körtét 15-20 percig. Nem jó, ha túl erősen forr a víz, mert azt akarjuk, hogy lassan főjön a körte. Ha túl gyorsan fő, túl hamar elfő a leve. Lassan elkezdjük érezni a körtékkel együtt fővő fahéj illatát. Időnként forgassuk meg a körtéket, és ellenőrizzük, hogy nem főttek-e még meg.

Harmadik lépés

Eközben készítsük elő a fahéjas vajas mártást. Egyszerűen fogjuk a szobahőmérsékletű vajat, keverjük hozzá az őrölt fahéjat és egy kis vaníliás cukrot. Villával kevergessük, amíg az ízek össze nem állnak. Ha megfőttek, vegyük ki a körtéket a főzővízből, és hagyjuk őket kihűlni. Ha kihűlt, egy kis éles késsel vágjuk ki a magházakat. Kezdjük az alján és azután vágjuk ki a közepét. Próbáljunk meg minél kevesebb gyümölcshúst eltávolítani vele.

Negyedik lépés

Fogjuk a kis Delimano serpenyőt, és alacsony hőmérsékleten hevítsük fel. Mielőtt a körte mellé tálaljuk, alacsony hőmérsékleten melegítsük fel a fahéjas vajas mártást. Fogjunk egy egyszerű, de elegáns tálat, tegyünk bele 2 fél körtét, majd kanalazzuk rájuk a vajas mártást. Ügyeljünk rá, hogy a magház helyére is kerüljön mártás, majd díszítsük mentalevéllel.

Ez a desszert fantasztikusan néz ki, miközben az elkészítéséhez kevés időre és pénzre van szükség. Fahéj helyett használhatunk gyömbért vagy szerecsendiót is, de a gyümölcsöt is váltogathatjuk. Ez egy viszonylag egészséges desszert, és bármilyen idénygyümölcsöt használhatunk hozzá.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :