A kosarad üres.

Próbáld ki a

Brokkolis fasírt golyók

Photo
Video
Hozzávalók:

(28 db fasírthoz)

  • 500 g darált sertéshús
  • 300 g brokkoli
  • 2 db tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Elkészítés:

Keverd össze a darált húst a zsemlemorzsával, a tojásokkal, és az apróra vágott vagy lereszelt brokkolival, a fokhagyma nyomóval összezúzott fokhagymával és a fűszerekkel.

Kézzel formázz kis golyókat a masszából, majd a 200 fokra előmelegített sütőben sütsd 18-20 percig, öt percenként forgasd meg a golyókat sütés közben.

Megjegyzés

Kitűnő feltét főzelékekhez, mártásokhoz, burgonyapüréhez, rizshez, de sült burgonya mellé is kerülhet friss salátával kiegészítve.

A fenti arányban keverve a brokkoli íze nem olyan kifejezett, viszont remekül lazítja a húst. Gyerekeknek is nagy kedvence lehet, az ilyen receptekkel, könnyedén gazdagítható étrendjük zöldségekkel.

Energiaértéke: 48 kcal/db

Formami

Szerző : Formami