Brokkoli krémleves a turmixból
Elkészítési idő:
45
- Hozzávalók:
-
Hozzávalók 2 főre:
- 200 g brokkoli (virág és szár egyaránt)
- víz
- 25 g vöröshagyma
- ½ kis gerezd fokhagyma
- só
- őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem
- 25 g zabpehely
- 1 ek olívaolaj
- tej
- víz
- Elkészítés:
-
Az ősz és a tél egyik csoda zöldsége a brokkoli, melynek a karfiolhoz hasonlóan ehető ’virágzata’ van. Kutatások kimutatták, hogy ez a zöld színű, jellegzetes ízű zöldség nyersen, illetve főzött formában is szerepet játszhat a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében. Fogyasztása nem csak emiatt figyelemre méltó. Alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt az egészséges étrendbe könnyedén beilleszthető. Emellett kiemelhető a magas kálium, kalcium, magnézium, E-, C-, B1-, B2-, B6-vitamintartalma is.
Bár élettani hatásai teljesen megfőzve is jelentősek, nyersen, vagy csak félig főzve még egészségesebb. Most megmutatjuk, hogy hogyan készítsünk a Delimano Nutribullet turmix segítségével tápláló, és egészséges brokkoli krémlevest.
Tegyünk fel egy kis lábosba sós vizet forrni.
Amikor forr, tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit, és maximum 4-5 percig főzzük, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni.
TIPP: A Nutribullet turmixgépbe ne tegyünk forró hozzávalókat!
Ha kihűlt, tegyük a brokkolit a turmixpohárba a hagymákkal, zabpehellyel, fűszerekkel, petrezselyemmel és az olajjal együtt.
Fele-fele arányban öntsük fel vízzel és tejjel a turmixkehely oldalán jelzett maximum vonalig. Tekerjük rá a késeket tartó záró fejre, majd helyezzük a motorra. 1 perc 30 másodpercig turmixoljuk.
Kóstoljuk meg, ha kell, sóval és szerecsendióval igazítsunk az ízén. Fogyasztás előtt melegítsük fel, de ne forraljuk.
TIPP: tej helyett használhatunk tejszínt, amitől selymesebb, krémesebb lehet a levesünk. Azok, akiknek kerülniük kell a tejtermékeket, használhatnak a leveshez rizstejet, vagy tejszínt.