Borscs leves fehérbabbal
Elkészítési idő:
60
- Hozzávalók:
-
6 személyre:
- 60 dkg tisztított, kockára vágott marhaszegy (vagy más marha leveshús) 1 db sárgarépa (csíkokra vágva) 1 fej fokhagyma 1 db zellergumó (csíkokra vágva) Fél fej fejes káposzta (csíkokra vágva) 10 dkg száraz fehérbab 2 db cékla (csíkokra vágva) 3 db babérlevél 0,5 l céklalé 1 csokor kapor 3 cl ecet (10%) 2 ek. só 1 tk. őrölt bors
- Elkészítés:
-
A marhaszegyet 3 liter hideg vízzel feltesszük főni a Delimano Smart Cook Vision gyorsfőzőben. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, borsot és a zúzott fokhagymát, majd lezárjuk a kuktafedővel. Egyes fokozatra állítjuk.
Fél óra elteltével hozzáadjuk a száraz fehérbabot, ismét visszazárjuk a magasnyomást biztosító fedőt, majd újabb félóra elteltével a zöldségeket és a céklalevet. A fedő levétele előtt ügyeljünk arra, hogy fokozatosan eresszük ki a gőzt a szelepen keresztül a kuktából. 15-20 perc múlva lehúzzuk a lángról, eltávolítjuk a fedőt, hozzáadjuk az ecetet és utánízesítjük, amennyiben szükséges.
Tejföllel és friss kaporral megszórva tálaljuk.
TIPP: Adjunk hozzá további szezonális zöldségeket, mint például a fehérbab, ami izgalmaz ízhatást és változatos textúrákat ad a levesnek. A kukta használatával a szárazbab előzetes beáztatása éjszakára feleslegessé válik!