A kosarad üres.

Próbáld ki a

Banános-quinoás kása

Hozzávalók:
  • ½ csésze nyers quinoa
  • 1 csésze mandulatej
  • 1 közepes érett banán
  • 1 evőkanál juharszirup
  • ½ teáskanál vaníliakivonat
  • ¼ teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál zsíros kókuszkrém
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál chiamag
Elkészítés:

Elege van a zabpehelyből? Vigyen változást a reggeli rutinba, és kóstolja meg ezt a meleg kását, ami nem csak egészséges, de tele van rostokkal és fehérjével, így Ön kirobbanó formában kezdheti a napot.

Díszítse a kását kedvenceivel, például aprított gyümölcsökkel, magvakkal, egy kanál görög joghurttal vagy mandulavajjal. Garantáljuk, hogy mind a tíz ujját megnyalja utána. Mi a legjobban áfonyával és banánszeletekkel szeretjük.

Elkészítése

  • Tegye a zsíros kókusztejet éjszakára a hűtőszekrénybe. A lehűtés során a kókuszkrém és a kókuszvíz elválik egymástól. Másnap nyissa ki, kanalazza a kókuszkrémet egy tálkába, és tegye félre. A kókuszvizet felhasználhatja a fennmaradó krémmel más receptekhez, vagy egy újabb adag kásához. Ha elfelejtette a kókusztejet a hűtőszekrénybe tenni, az sem probléma: a kókuszkrémet szobahőmérsékleten is használhatja.
  • Egy kis serpenyőben keverje össze a quinoát és a mandulatejet, forralja fel, majd vegye le a lángot takarékra, és időként megkeverve körülbelül 15 percig hagyja a quinoát fedő alatt rotyogni, hogy a gabona teljesen felszívja a mandulatejet.
  • Passzírozza szét a banánt egy villával.
  • Amikor megfőtt a quinoa, adja hozzá a többi alapanyagot, majd melegítse át, és keverje össze alaposan.
  • Ossza szét két tálkába, és ízlés szerint szórjon rá némi chiamagot.

Szerző : Nutriliving