Almás röszti
Főzési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
Nincs megadva
Elkészítési idő:
20
- Hozzávalók:
-
A rösztihez 2 fő részére:
- 200 g burgonya
- 200 g savanykás alma
- 1 pici chili
- só
- 450 vaj
- pár csepp citromlé
- 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő (gmo mentes)
- 2 tk olíva olaj (ha Delimano serpenyőben sütjük)
Az öntethez:
- 1/3 csokor friss petrezselyem,
- 2 ek extra szűz olíva olaj,
- ½ citrom leve
Továbbá:
- 220 g véres hurka,
- saláta
- Elkészítés:
-
A röszti egy remek burgonyás köret, ami kívül ropog, belűl krémesen olvad szét a szájban. Ugyanakkor igencsak oda kell figyelni a sütésekor, hogy ne kapjon le a rösti két fele. Meg kell tudni a sütés során fordítani, és ízlésesen tálalni. A Delimano serpenyőben tökéletes rösti pogácsákat készíthetünk egészen minimális olaj hozzáadásával. Egyszerűen csak spricceljünk kevés olajt a serpenyőbe, forrósítsukk fel, és már süthetjük is. Figyeljünk arra, hogy ne túl magas hőfokon süssük a röstiket, mert akkor a külseje odakaphatna, a belseje pedig nyers maradna.
Első lépés
A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük őket egy textilbe, és csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az aprított chilit, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt.
Második lépés
Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára. Közben vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre a hurkát, és forró serpenyőben süssük meg minden oldalukat ropogósra. Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével.
A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu