A kosarad üres.

Próbáld ki a

A világ legfinomabb házi készítésű csokoládéfagylaltja

Hozzávalók:

A házi fagyihoz:

  • 2 db tojás
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 nagy marék feldarabolt étcsokoládé

A sült barackhoz:

  • fél kg friss őszibarack vagy 1 őszibarack konzerv
  • fahéj
  • 2 marék dió
  • méz
Elkészítés:

Aki próbált már saját kezűleg fagyit készíteni otthonában, tudhatja, hogy ez nem is olyan egyszerű mutatvány. Eláruljuk a titkot. A tökéletes fagyi kulcsa a tökéletesen simára kevert krém. Ehhez viszont nem árt beszereeznie egy fagyigépet, mert saját kezűleg rendkívül sok időbe telik a krém összeállítása. Újdonsült fagyigép tulajdonosként Ön már képes lesz elkészíteni a vilag legfinomabb fagyiját.

Lépésről lépésre

Így   készül   a világ  
1. Tegyük be a Delimano fagyigép belső tálját a fagyasztóba 1 órával a fagyikészítés előtt, de a legjobb, ha már előtte egy nappal rákészülünk a dologra és ezt elintézzük.   2. A 2 db tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk, és a sárgáját a porcukor felével (2 ek) fehéredésig felverjük. Hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport.   3. Forrásban lévő víz felé helyezzük a Delimano kerámia bevonatos szószos fazekat, amiben megolvasztjuk a tábla csokit.  
legfinomabb   fagyija   lépésről  
4. Ezt hozzákeverjük az előző kakaós-cukros felvert tojássárgájához.   5. Keményre verjük a habtejszínt, ami ha nem cukros hozzáadjuk a másik 2 kanál porcukrot.   6. A habtejszínt óvatosan (hogy ne törjön) hozzákeverjük a csokis krémhez.  
lépésre   a Delimano   Claritiy  
8. Felverjük a maradék tojásfehérjét, és szintén óvatosan hozzáadjuk a krémhez.   9. Az egészet óvatosan összekeverjük, és beletöltjük a fagyigépbe. Elindítjuk a gépet. A megfelelő állag eléréséhez 15-40 percig keverje a hozzávalókat.   10. Miközben a fagyigép lággyá keveri, és lehűti a krémet, felvágunk egy fél tábla, kb. egy marék étcsokoládét, és a praktikus betöltő nyíláson keresztül hozzáadagoljuk.
fagyigéppel.   Próbálja ki   Ön is!
  11. A végeremény már rendkívül bíztató. A tökéletes állag eléréséhez azonban utána érdemes még pár órára a fagyasztóba tenni.   12. Az őszibarackokat a Delimano tepsire tesszük, és megszórjuk fahéjjal, a mag helyére öregre vágott diót teszünk, és vastagon leöntjük mézzel. 10 perc alatt megsütjük.   14. A meleg barackot a hideg fagyival tálaljuk. Ezt szerénytelenül a világ legjobb fagyijának neveztük el. Ha kipróbálja, meglátja, hogy igazunk volt;)

Szerző : Bányai Alexa