A kosarad üres.

Próbáld ki a

Club 5* szabályzat

Korábbi Club 5* szabályzatok

2020. július 31-ig hatályos Club5* szabályzatot ide kattintva nézheted meg

2021. március 25-ig hatályos Club5* szabályzatot ide kattintva nézheted meg

Club 5* szabályzat

§ 1 Általános rendelkezések

1.1 Ezen szabályzat tartalmazza a Club 5* tagság feltételeit és szabályait.

1.2 A Club 5* tagsági kártya a Studio Moderna 2000 TV-Shop Kft-hez (továbbiakban Szervező) tartozik, amely székhelye 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt 12-14., Cégjegyzékszám: 01-09-666741, Adószám: 12311383-2-43, Ügyvezető: Ján Slávik.

1.3 A tagság hivatalos elnevezése Club 5*, hivatkozási neve Clubtagság.

1.4 A Clubtagság 2007.03.01-jén indult Magyarországon és határozatlan ideig elérhető szolgáltatatás. A szolgáltatás megszűnéséről a Szervező tájékoztatja Clubtagjait.

1.5 A szabályzat kötelező érvényű a kihirdetéstől kezdve mind a Szervezőre, mind a tagokra nézve.

1.6. A Szervezőnél elérhető Clubtagság Magyarország területén vehető igénybe.

§ 2 Összefoglaló a Clubtagságról

2.1 Club 5* - A Clubtagság elérhető mindenki számára, aki a Club 5* kártyát megvásárolta jelen szabályzat § 3.1.-es pontja szerint. A Clubtagság alapján a Szervező vállalja, hogy

- egyrészt folyamatosan hírlevelekben, SMS-ben és postai úton megküldött katalógusokban tájékoztatja a Clubtagokat vásárlási ajánlatairól, így különösen a Clubtagok számára elérhető kedvezményes vásárlási lehetőségekről  

- másrészt különböző vásárlási ajánlatokat, kedvezményeket biztosít az általa forgalmazott termékekre, így különösen : Dormeo, Delimano, Rovus, Wellneo, Gymbit, Walkmaxx márkájú termékekre.

2.2. A Clubtagság használható mindenhol, ahol a Szervező értékesítési tevékenységet folytat:

- Webáruházaiban: www.rovus.hu         www.topshop.hu , www.dormeo.hu, www.delimano.hu, www.walkmaxx.hu, www.wellneo.hu     

- Top Shop, Dormeo Home és Dormeo üzlethálózatában (üzleteink listáját és elérhetőségeit a www.topshop.hu/uzleteink címen érheti el).

- telefonos értékesítés során

2.3. Clubtag – Ha az ügyfél Club5* kártyát vásárol, megkapja a jogokat, melyek a Clubkártyával járnak, 12 vagy 24 hónapra, függően attól, hogy belépéskor vagy hosszabbításkor melyiket választotta.

2.4 Club 5* kártya - Clubtagsági kártya 12 vagy 24 hónapig érvényes.

2.5 Club ár – Club 5* kártyával elérhető kedvezményes árak.

2.6. A Club 5* kártya nem használható viszonteladó partnereinknél.

2.7. A 12 hónapra szóló tagság továbbiakban Prémium tagság, a 24 hónapra szóló tagság a továbbiakban Exkluzív tagság néven szerepel.

§ 3 Csatlakozás a programhoz

3.1. A Clubtagsághoz való csatlakozás feltétele a Club 5* kártya megvásárlása (Clubtagsági státusz kizárólag az egyedi azonosítóval ellátott kártya felmutatásával igazolható).

Kondíciók:

- Prémium tagság, amennyiben az ügyfél először csatlakozik, vagy már letelt a hosszabbítási lehetőségre adott 30 nap: 8 999 Ft-os éves díj

- 12 hónap lejárta után az ügyfél maximum 30 napig meghosszabbíthatja kedvezményesen Clubtagsági státuszát 7 999 Ft-os áron

- Exkluzív tagság, amennyiben az ügyfél először csatlakozik, vagy már letelt a hosszabbítási lehetőségre adott 30 nap: 15 999 Ft 24 hónapra

- 24 hónap lejárta után maximum 30 napig az ügyfél további 24 hónappal meghosszabbíthatja kedvezményesen Clubtagsági státuszát 13 999 Ft-os áron

A hónapokban megállapított határidő annak a napnak a végével jár le, amely számánál fogva a kezdőnapnak megfelel, ha pedig ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napján.

A két időtartamú kártya között hosszabbításkor lehet változtatni. Pl.: Prémium tagság vásárlása után lehet Exkluzív tagságra hosszabbítani a 12 hónap lejárata esetén. A hosszabbításnál nem kötelező megvárni a 12 hónap végét, a tagsági státusz 9. hónapjától a státusz meghosszabbítható.

3.2 Üzletben történő Clubtagság kiváltásakor a kitöltött és aláírt jelentkezési lappal kell csatlakozni, melyet a bolti eladó átvesz, és egy ideiglenes kártyát állít ki. A jelentkezési lap kitöltésétől számítva az ügyfél Club5* tagnak minősül és az ideiglenes kártyával is élvezheti a Club5* tagság előnyeit. Az végleges  Club5* kártya postai úton, 30 napon belül kerül kiküldésre az ügyfél által megjelölt címre.

Online vagy telefonos történő Clubtagság rendelése esetén a Clubkártyát megrendelésével együtt kézbesítjük.

3.3. A Clubtagsági státusz a kártya kifizetésének időpontjától indul. A kártya lejáratakor (pl.: Fizetéstől számított 12 hónap múlva) a kártya deaktiválódik. A kártyát nem reaktiváljuk. Amennyiben a 3.1-es pont alapján az ügyfél hosszabbít, új, az új státusznak megfelelő új kártyát állítunk ki.

§ 4 A programban való részvétel feltételei

4.1. Clubtag csak 18. életévét betöltött természetes személy lehet.

4.2. A Club 5* kártyát a Szervező állítja ki és a Magyar Postával juttatja el a vásárló részére a mindenkori, Szervező által meghatározott szállítási költségen, mely az ügyfelet terheli.

4.3. A Club 5* kártya a Szervező tulajdonát képezi. Felhasználója az a Clubtag lehet, aki megvásárolta a Clubtagsági státuszt, vagy annak közeli hozzátartozói  (közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér) 

4.4. A Clubkártya tulajdonosának, amennyiben elérhetőségei változnak, tájékoztatnia kell a Szervezőt a kapcsolattartás, a jelen szerződés teljesítése érdekében.

4.5 A Clubkártya nem bankkártya, hitelkártya vagy egyéb terminálon használható kártya.

4.6. A Clubtagság kedvezményesen meghosszabbítható bármikor a kártya érvényessége alatt, de maximum a kártya lejáratát követő 30 napon belül. Ezt követően kedvezményes hosszabbításra már nincs lehetőség.

§ 5 Clubtagok kiváltságai

5.1. A Szervező a következő kiváltságokat biztosítja a Clubtagnak:

5.1.1. Csatlakozáskor egyedi kedvezményt, vagy belépési ajándékot biztosít.

5.1.2 A Club5* kártya érkezésekor, a Clubtag kuponokat kap ajándékba, melyeket a Top Shop, Dormeo és Dormeo Home üzletekben, online vásárlás során vagy telefonon tud beváltani a kuponon megjelölt feltételekkel.

Prémium tagság esetén

- 1 db kupon egyenként 1 500 Ft értékben.

- 1 db kupon egyenként 3 000 Ft értékben

Exkluzív tagság esetén

- 2 db kupon egyenként 1 500 Ft értékben

- 2 db kupon egyenként 3 000 Ft értékben

5.1.3 15 000 Ft értékű vásárlás felett 1 db 1 500 Ft értékű kupon, 30 000 Ft értékű vásárlás felett 1 db 3 000 Ft értékű kupon váltható be. A kuponok más kuponokkal és kedvezményekkel nem vonhatóak össze.

5.1.4 A kuponok érvényesség:

Prémium tagság esetén

- 1 db kupon 1 500 Ft értékben: 70 nap.

- 1 db kupon 3 000 Ft értékben: 70 nap

Exkluzív tagság esetén

- 1 db kupon 1 500 Ft értékben: 70 nap.

- 1 db kupon 3 000 Ft értékben: 70 nap

- 1 db kupon 1 500 Ft értékben: 2 év.

- 1 db kupon 3 000 Ft értékben: 2 év

A kuponok érvényességének kezdete az a nap, amikor a vásárló átveszi őket.

5.1.4 Minden kupon csak 1 alkalommal használható és készpénzre nem váltható.

5.1.5 A Club 5* kártyával együtt a Clubtag kap 1 db kuponfüzetet, mely egyedi üdvözlő kedvezményeket tartalmaz.

5.1.6 A Szervező a Clubtagsági árakat külön jelöli üzleteiben, katalógusaiban vagy interneten, illetve egyedi tájékoztatást nyújthat a legjobb ajánlatairól telefonon keresztül.

5.1.7 Clubtagjaink részére speciális árakat ajánlunk bizonyos termékeink esetében. Ezekről tájékoztatást az alábbi helyeken kaphat:

Katalógusban vagy a www.topshop.hu, www.dormeo.hu, www.delimano.hu, www.walkmaxx.hu, www.rovus.hu oldalakon és online hírlevelekben, sms-ben vagy telefonon.

5.1.8. A Clubtagsági státusz lejártáról a Szervező mindenképpen informálja a Club 5* tagot a lejáratot megelőzően 1 hónappal, valamint a lejárat hónapjában.

5.1.9 Club 5* tagjaink részére Prémium tagság esetén 1 db, Exkluzív tagjaink részére 2 db ingyenes szállításra jogosító kupont biztosítunk.

5.1.10 A Club5* tagok közeli hozzátartozói is élhetnek a kártya által biztosított kedvezményekkel.

§ 6 Záró rendelkezések

6.1 A Szervező fenntartja a jogot, hogy ezen szabályzatot bármikor módosítsa indoklás nélkül. Mindennemű változás esetén Club 5* tagjainkat 1 héttel a változás életbelépése előtt informáljuk a honlapunkon továbbá E-mail-en keresztül.

6.2 A Szervező fenntartja a jogot, hogy amennyiben a Club 5* tag bizonyítottan a jelen szabályzatot megsérti, úgy a Clubtagsági státuszát felfüggessze, megvonja.

6.3. A Club 5* családhoz való csatlakozás a Clubtagsági rendszer megszüntetéséig lehetséges. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Clubtagsági rendszerét bármikor, indoklás nélkül megszüntesse. Megszűnés esetén a Club 5* tagot telefonon, e-mail-en, vagy SMS-ben köteles a Szervező tájékoztatni

6.4 A Clubtagsági rendszer megszűnésének esetén –amennyiben a megszűnés időpontjában még van érvényes Clubtagsággal rendelkező Clubtag - a Szervező köteles visszafizeteni a Club 5* tagság díját a Clubtagnak részarányosan, a tagság kezdetétől eltelt napok alapján.

6.5 Amennyiben a Club 5* tag a tagság lejárata előtt felmondja a tagsági státuszát, úgy a tagsági díj nem kerül visszafizetésre.

6.6. A Club5* szabályzat elérhető a www.topshop.hu, www.dormeo.hu, www.delimano.hu, www.walkmaxx.hu, www.rovus.hu oldalon illetve üzleteinkben.

§ 7  Személyes adatok kezelése

7.1 A belépési nyilatkozat kitöltésével, vagy telefonon rögzített vonalon belépve a Club5* tagsági rendszerébe a Club5* tag személyes adatainak kezelésére a Szervező, mint Adatkezelő a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján jogosult, tekintettel arra, hogy a személyes adatok kezelése a jelen szerződés teljesítéséhez szükséges.

 

Az adatkezelés célja: A Clubtag által megvásárolt Clubtagsággal igénybevehető szolgáltatások nyújtása, Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont].

A kezelt személyes adatok köre: vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám, lakcím

Az adatkezelés időtartama: a Clubtagság fennállása

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: A  Clubtagság nem jön létre, vagy a Clubtagság alapján a szervező által nyújtott szolgáltatás csak részben vehető igénybe 

Az érintett jogai: az érintett személy az a Clubtag, akinek a személyes adatait a szervező kezeli
a) kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokkal kapcsolatos adatkezelésről való tájékoztatást,

valamint az ezen személyes adatokhoz való hozzáférést,

b) kérelmezheti azok helyesbítését,

c) kérelmezheti azok törlését,

d) kérelmezheti a GDPR 18. cikkében foglalt feltételek fennállása esetén a személyes adatok kezelésének korlátozását (tehát azt, hogy cégünk az adatokat ne törölje, vagy ne semmisítse meg bíróság vagy hatóság megkereséséig, de legfeljebb harminc napig, s ezen túlmenően más céllal az adatot ne kezelje),

e) tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen,

f) gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát. Ez utóbbi jog értelmében az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat word vagy excel formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat kérésére egy másik adatkezelőnek továbbítsa cégünk.

 

Az érintett jogairól részletesen itt https://www.topshop.hu/adatvedelmi-nyilatkozat/ tájékozódhat.

 

A Clubtag a hírlevél, marketing anyagok megküldését bármikor megtilthatja az adatvedelem@studio-moderna.com e-mailcímre küldött levél útján vagy a   06-1-452-51-29 telefonszámon, de abban az esetben a Clubtagság alapján nyújtott szolgáltatás egy részét nem tudja igénybe venni, mivel nem fog értesülni a szervező vásárlási ajánlatairól, újdonságairól és a Clubtagok számára elérhető kedvezményekről. Ebben az esetben a hírlevél-küldéssel, marketing anyagok megküldése kapcsáni adatbázisunkból személyes adatait haladéktalanul töröljük, de a Clubkártya lejáratának időpontjáról megadott elérhetőségein értesítjük.

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb információk:

Cégünk minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

Cégünk adatfeldolgozói szerződést kötött az adatfeldolgozói feladatokra, amelyben adatfeldolgozók vállalják, hogy további adatfeldolgozó igénybe vétele esetén kötelezően alkalmazzák azokat az adatvédelmi és adatkezelési garanciákat, amelyeket az adatfeldolgozói szerződés előír számukra, erre tekintettel cégünk a személyes adatok jogszerű kezelését az adatfeldolgozó esetében is biztosítja.

 

Eljárási szabályok:

Cégünk indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15–22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az cégünk a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.


Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha cégünk nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatjuk az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be a felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Minden olyan címzettet tájékoztatunk az általunk végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére tájékoztatjuk e címzettekről.

Kártérítés és sérelemdíj:

Minden olyan személy, aki az adatvédelmi szabályok megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért cégünktől vagy az adatfeldolgozóktól kártérítésre jogosult.

Bírósághoz fordulás joga és adatvédelmi hatósági eljárás:

Amennyiben az érintett úgy véli, hogy cégünk az adatkezelés során megsértette a személyes adatok védelméhez való jogát, az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél az alábbiak szerint:

–         panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál

cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.;

honlap: www.naih.hu;

e-mailcím: ugyfelszolgalat@naih.hu;


telefon: +36-1-391-1400


(a továbbiakban: „NAIH”)

-           az illetékes bírósághoz fordulhat.
A bíróság az ügyben soron kívül jár el.
Cégünk vállalja, hogy ezen eljárások során az érintett bírósággal vagy a NAIH-hal mindenben együttműködik, az adatkezelésre vonatkozó adatokat a NAIH vagy az érintett bíróság részére kiadja.

 

Kötelezettséget vállalunk arra, hogy a jelen tájékoztató szerinti adatkezelés megfelel minden cégünk adatkezelésére kiterjedő tájékoztatóban, a – jelen tájékoztatóval azonos követelményeket támasztó – belső szabályzatában, valamint a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

7.3. Az Studio Moderna 2000 Tv-Shop Kft a tevékenységét az Európai Unió és Magyarország jogszabályi hatálya alatt végzi. Az adatkezelésre elsősorban az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete vonatkozik (Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről; továbbiakban: „GDPR”).

7.4 A Szervező fenntartja a jogot, hogy a valótlan adatokkal kitöltött adatlapokat eltávolítsa rendszeréből.

7.8. A jelen szabályzatban külön nem szabályozott kérdések kapcsán a Szervező itt https://www.topshop.hu/altalanos-vasarlasi-feltetelek/ található szerződési feltételei irányadóak.