Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Vörösboros darált húsos húsgombóc

Vörösboros darált húsos húsgombóc
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma (80 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 150 g sárgarépa
  • 300 ml paradicsomlé (házi a legjobb)
  • 150 ml száraz vörösbor
  • 1 mk provancei fűszerkeverék
  • 400 g darált sertéslapocka
  • 50 g bulgur
  • 1 tojás
  • 100 ml teljes tejszín (házi)
Elkészítés:

Első lépés

A hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát zúzzuk össze, majd kezdjük el dinsztelni. Ha Delimano lábosban készítjük az ételt, minimális olaj hozzáadása elegendő, és nem ég oda semmi. A húsban is vannak rejtett zsírok, így ha egészségesen szeretnénk főzni, a hozzáadott zsiradékokkal óvatosan bánjunk. A Delimano edényekben ezt könnyedén megtehetjük. Szórjunk a hagymára pici fűszerpaprikát, majd öntsük fel a borral, és a paradicsommal. Rotyogtassuk pár percet. Ízesítsük provancei fűszerkeverékkel.

Második lépés

Közben a húst dolgozzuk össze a tojással, a sóval, és a bulgurral. A húsos masszából formázzunk kis rolókat (golyókat is lehet), és rakjuk ki velük a ragut. Fedjük le, és kb. 30 percig pároljuk közepes hőfokon. Időnként rázogassuk meg, hogy a mártás befedje a húsokat mindenhol. Egyszer meg is fordíthatjuk őket.

Harmadik lépés

Amikor az elkészítési idő lejárt, a tejszínhez keverjük picit a mártásból a hőkiegyenlítés miatt, majd öntsük rá a ragura. Ezt követően már ne főzzük. Rázzuk össze, majd fedő alatt hagyjuk az ételt. A Delimano lábos sokáig tartja a hőt, így a mártás anélkül is összefő, hogy direkt hőhatás alá tennénk.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája