Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Vegán sütőtökös-kelkáposztás taco kesukrémmel

Hozzávalók:

Kesukrém:

  • 1/3 csésze nyers kesudió
  • Egy csipet kömény vagy köménymag
  • 1 lime leve
  • 1/8 csésze víz
  • 1 tk. só

Töltelék:

  • 2 ek. olívaolaj
  • ¾ csésze aprított hagyma
  • 1 finomra vágott fokhagymagerezd
  • 3 csésze felkockázott sütőtök
  • 1 ek. csilipor
  • 1 teáskanál só
  • 4 csésze durvára vágott kelkáposztalevél
Elkészítés:

Ez az ínycsiklandó étel egyszerre vegán és gluténmentes. Ugyan, gyerünk már: ez a trendi fogások versenyének hármas befutója. (Trendi lenne a finom íz? Ezt is megértjük...) Bár sem állati eredetű terméket, sem glutént (semmilyen formában) nem tartalmaz ez a taco, mégis tökéletesen laktató. A Nutribullet gyönyörűen összedolgozza a mexikói krémet (olyan lesz, mint a tejföl, talán egy kicsit hígabb), a kesutól szép, fehér, a lime-tól pedig kellemesen savanykás lesz a mártás. Ehhez a recepthez az ötletet a Tacolicious szakácskönyvből merítettük, a Serious Eatsoldaláról. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez a krém jobb-e, mint a tejalapú társai vagy a tejföl, de itt az alkalom, hogy a vegán ételek az Ön életében is helyet kapjanak. Már ha eddig olyan peches volt, hogy nem találkozott velük. Persze csak viccelünk!

Szerző : Nutriliving