Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Túrókrémmel töltött palacsinta, bodzazselével

Túrókrémmel töltött palacsinta, bodzazselével
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:
  • Tej 3dl
  • Tojás 4db
  • Liszt 10dkg
  • Tehéntúró 15dkg
  • Tejföl 1 pohár
  • Porcukor 5dkg
  • Citrom 1db
  • Eper 20dkg
  • Fehérrum 2cl
  • Vaj 3dkg
  • Kristálycukor 4dkg
  • Zselatin 1 lap
  • Bodzaszörp
Elkészítés:

A tejet 2db tojással és a liszttel elkeverjük, egy csipet sóval és a porcukor felével ízesítjük. Forró, olajjal vékonyan kikent Delimano palacsintasütőben palacsintákat sütünk.

A túrót, a porcukor másik felével és a citrom reszelt héjával elkeverjük, és a palacsintákba töltjük, majd szorosan egymás mellé helyezzük a Delimano tepsiben. Tetejére a maradék 2 tojás sárgájával és a kristálycukor felével elkevert tejfölt egyenletesen rákenjük. Ez követően 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük.

Egy kis méretű Delimano serpenyőben a maradék kristálycukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk az epret és rögtön ráöntjük a fehérrumot, majd óvatosan meggyújtjuk, azaz flambírozzuk. Ha elégett az alkohol, hozzáadjuk a vajat és kis lángon mártás sűrűségűre forraljuk.

Ha elkészült azonnal, forrón tálaljuk.

Tipp: kiválóan illik hozzá egy gombóc vanília fagylalt illetve bodzaszörpből készített bodzazselé

Szerző : Györffy Árpád