Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Török ragu fehérbabbal

Török ragu fehérbabbal
Hozzávalók:
  • 2 csésze fehér bab
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g hátszín
  • 2 sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 tk. csípős paprika
  • 2. ek. paradicsompüré
  • egy marok petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 2 liter víz
Elkészítés:

Finom, gyors és egyszerű

Áztassuk a fehérbabot vízben egy éjszakán át, de legalább 5 óráig, még mielőtt nekikezdünk a recept elkészítésének.

Vágjuk a marhahúst apró darabokra. hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát.

A Delimano Delicia fazékban melegítsünk egy kis olivaolajat, majd adjuk hozzá a marhahúst és a hagymákat, süssük közepes lángon kb 20 percig, időnként megkeverve.

Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk a paprikát apróra. Tegyük a zöldségeket a már pirult marhára, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a pirospaprikát. Keverjük össze és főzzük még egy 10 percen keresztül.

Ezután adjuk hozzá a babot, a paradicsompürét és a vizet, majd főzzük az egészet lassú tűzön 50 percig, amíg a hús megpuhul, és a ragu be nem sűrűsödik.

Apróra vágott petrezselyemmel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Szerző :