Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Töltött káposzta

Töltött káposzta
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:

8 adaghoz:

  • 1500 g savanyított, leszelt káposzta
  • 24 savanyított káposzta levél
  • víz
  • 6-7 szál csombor
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek zsír

a töltelékhez:

  • 600 g darált sertéscomb
  • 2 mk só
  • 2 mk fűszerpaprika
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 100 g aprított vöröshagyma
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk szárított csombor
  • 1 tojás
  • 100 g rizs
Elkészítés:

Az ünnepi asztalok egyik klasszikus étele a töltött káposzta. Vannak, akik fazékban készítik, de sütőben összesütve még ízesebb ez az étel is.

  • A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.
  • A rizst szárazon keverjük bele.
  • A savanyú káposztát lerakjuk a Delimano Ceramica Prima+ ovális, fedeles sütőtálba.
  • Rászórjuk a csombort.
  • A káposztalevelekből kivágjuk a torzsát, majd kisebb adagokban beléjük töltjük a húsos masszát.
  • A leveleket feltekerjük szorosan, majd a két végüknél visszanyomjuk a levélrészeket a töltelékbe.
  • A töltikéket ráhelyezzük a káposztára.
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt, majd lefedjük.
  • 200 fokos, előmelegített sütőben 100 percig pároljuk.
  • Amikor elkészült, zsírból, paprikából, lisztből rántást készítünk, felöntjük vízzel, majd berántjuk vele az ételt.

TIPP: Csomborral az erdélyi konyha fűszerezi a káposztát. Ha magyarosabban szeretnénk fűszerezni, akkor egész fekete borsot, és babérlevelet használjunk.

Szerző : Rita Konyhája