Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Tejszínes ceruzabab leves hajdinával

Tejszínes ceruzabab leves hajdinával
Hozzávalók:

3 adaghoz:

  • 1 ek olívaolaj
  • 80 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 300 g ceruzabab
  • egy kis darab édeskömény a kaporjával
  • 1200 ml víz vagy zöldségalaplé
  • 50 g szemes hajdina
  • 100 ml tejszín
  • friss citrom
Elkészítés:

A ceruzababot megtisztítjuk, kb. 3 centis darabokra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk, és felaprítjuk a hagymát.

A hagymát üvegesre dinszteljük, majd rászedjük a sárgarépát, és a ceruzababot is. Pár percet pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével.

Hozzáadjuk az édeskömény-darabot, és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, majd félig puhára főzzük a zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a szemes hajdinát, és további 15 percig főzzük, amíg a gabona puhára fő.

Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejszínt.

Tálaláskor friss citromlével ízesítjük.

Szerző : Hadarik Rita