A kosarad üres.

Próbáld ki a

Tejfölös-darált paprikás csirkemell, bébirépával és kölestésztával

Hozzávalók:
  • 60 dkg friss csirkemellfilé
  • 1 nagy doboz 330 g (laktózmentes) tejföl 
  • 1 evőkanál barna rizsliszt
  • ízlés szerint (1-2 teáskanál): darált paprika 
  • fűszerek: himalája só (óvatosan, mert a pritamin paprika is sós), frissen őrölt tarkabors, 1-2 gerezd fokhagyma
  • kevés kacsazsír

Köret:

  • 200 g házi készítésű kölestészta szélesmetélt
  • 200 g fagyasztott bébirépa
Elkészítés:

A mai vacsihoz ismét a Stone Legend Copperlux serpenyője volt segítségemre.
Ezek a termékek környezetbarát (zománc), nem toxikus anyagokból készültek (100%-ig PFOA-mentesek), így a bennük készülő ételek elősegítik az egészséges táplálkozást.
A rendkívül karcálló anyagoknak köszönhetően az ételekbe nem kerülnek vegyszerek, és a serpenyőkhöz akár fémeszközöket is lehet használni. A nagyszerû, tapadásmentes bevonat biztosítja, hogy már egy csepp zsiradékkal is tökéletes eredményt érj el.

Elkészítés:
A bébirépát és a tésztát külön-külön edénybe kifőzzük.
A kacsazsíron elősütjük a megtisztított, csíkokra vágott csirkemellfilét. Fűszerezzük, aztán 15-20 percet pároljuk.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és ráöntjük a husira. Összefőzzük és 5-10 percet még pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.

Kápia paprikával és madársalátával díszítve tálaltam.

 Fűszer és fakanál  ❤

Szerző : Fűszer és fakanál