Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Tarhonyás hús

Tarhonyás hús
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 1 ek olíva olaj,
  • 40 dkg parázsburgonya,
  • 15 dkg tarhonya (kétszeres vízben főzve),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 40 dkg szűzpecsenye,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • só,
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika,
  • 2 ek sűrű paradicsomlé,
  • 50 ml víz,
  • a rozmaring bóbita
Elkészítés:

A Delimano edényekben azt kedvelem a leginkább, hogy minimális olaj hozzáadásával tudok ízletes ételeket készíteni. Valójában nem is kellene olaj, csak az ízek kedvéért használok egy keveset mindig. Ehhez az ételhez a fedeles magas falú edényt használtam fel, mert ebben az egy edényben minden hozzávalót elő lehet készíteni, gyorsan, egymásutánban.

Első lépés

Először a megmosott parázsburgonyát sütöttem, pároltam fedő alatt. Sóztam, és a sütés során egy rozmaring bóbitával tettem ízletesebbé. A burgonya alá öntöttem kb. 2 ek vizet, biztos, ami biztos alapon. Akkor kész a burgonya, ha belül finom puha, kívül kapott egy kis pírt. Hagyományos méretű, felkockázott burgonyát is megsüthetjük így. A burgonyát tegyük félre.

Második lépés

A visszamaradt olajra szedjük rá a tarhonyát, pirítsuk le, majd öntsük fel a vízzel. Csipet sóval ízesítjük, és fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk puhára. Ha készen van, tegyük félre, és már kezdhetünk is hozzá a húshoz.

Harmadik lépés:

1 ek olíva olajon dinszteljük meg az aprított hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott szűzpecsenyét. Sózzuk, és kevergetve várjuk mag, amíg kifehéredik a hús. Ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, majd öntsük rá a paradicsomlevet, és a vizet. Csak annyit főzzük, amíg forr egyet. A szűzpecsenye percek alatt elkészül, nem kell agyonfőzni. Amikor a ragu is elkészült, hozzákevertem a tarhonyát, a burgonyát, és fedő alatt 5 percig hagytam, hogy a szaftot magába szívja a köret. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája