Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Szumákos görög csirkenyárs, mentás tzatzikivel

Szumákos görög csirkenyárs, mentás tzatzikivel
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:

a húshoz 3 fő részére:

  • 60-65 dkg csirkemell filé
  • 1 púpos teáskanál sumac
  • 1 púpos teáskanál őrölt koriander
  • 1 púpos teáskanál őrölt római kömény
  • extra szűz olívaolaj
  • saslik nyársak

a tzatzikihez:

  • 3 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • 2 dl görög joghurt
  • 10 dkg feta sajt
  • 10-15 mentalevél finomra aprítva
  • sumac/somac
  • só ízlés szerint

a burgonyához:

  • 80 dkg kisebb szemű burgonya
  • tört bors
  • olíva olaj
Elkészítés:

A csirkemellet 3x3 centiméteres kockákra vágjuk. A fűszereket kikeverjük kb. 0,5 dl olívaolajjal, majd ezzel pácoljuk be a csirkekockákat. 1-2 órán át pácoljuk a húst, majd saslik nyársra tűzzük őket, és parázs felett, vagy grill serpenyőben készre sütjük.

Amíg a húst pácoljuk, elkészítjük a tzatzikit. Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal a magokat kivájjuk. Az uborkát lereszeljük, majd sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A sűrű görög joghurtot (vagy ha nincs, tejfölt) krémesre keverjük a feta sajttal. A mentát finomra aprítjuk, és a reszelt fokhagymával együtt belekeverjük a szószba. Ebbe keverjük a kifacsart uborkát. A tetejét megszórhatjuk sumaccal.

TIPP: A vizes, magos zöldség belsejét megehetjük, vagy joghurttal és zöld almával összeturmixolva smoothieként is elfogyaszthatjuk.

A burgonyát héjastól megtisztítjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. Ha készen van, leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon pirosra sütjük.

Szerző : Hadarik Rita