Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Sütőtökös céklaleves

Sütőtökös céklaleves
Hozzávalók:
  • 2 kis cékla
  • 1 csésze sütőtökpüré
  • 3 ½ kis újburgonya
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • ¼ csésze aprított hagyma
  • ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • ¼ teáskanál tengeri só
  • ½ csésze zsírszegény kókusztej
  • 1 ½ csésze víz vagy zöldséglé
  • 2 evőkanál tökmag
  • ¼ teáskanál bors (fekete és fehér)
Elkészítés:

Ez a meleg és tápláló téli leves telis tele van a gyökérzöldségek nyújtotta jóságokkal, elűzi az éhséget, és az egészségét is védi. A cékla vitamindús, rostos, javítja az emésztést, szívbarát, és antioxidánsokkal tölti fel a szervezetet. A sütőtökpüré, az ünnepek kedvence, egész évben fogyasztható, és az egyik legfontosabb téli rostforrásunk. A- és C-vitamint is tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert.

Ami még ennél is jobb, hogy ezt a levest roppant egyszerű elkészíteni, és az egész családnak ízleni fog. Bolondítsa meg a saját verzióját egy csipet Cayenne-bors, só vagy curry hozzáadásával.

Elkészítése:

  • Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Mossa meg és vágja nagyobb darabokra a céklát és a burgonyát.
  • Helyezze egy tepsire, tegye hozzá az apróra vágott hagymát, locsoljon rá egy kis olívaolajat és sózza meg. Tegye a sütőbe, és 35 perc alatt süsse puhára.
  • Miután kihűlt, tegye bele az egészet a Nutribullet RX leveskészítő tartályba, és turmixolja 7 percen keresztül a melegítő programon.
  • Jó étvágyat!

TIPP: A leves még laktatóbb lesz, ha a víz helyett zöldség vagy szárnyas alaplevet használ.

Szerző : Nutriliving