Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Sült csirkecomb petrezselymes borsóval

Sült csirkecomb petrezselymes borsóval
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál olíva olaj,
  • 2 felső csirkecomb,
  • só,
  • tört színes bors,
  • fűszerpaprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 40 dkg mirelit zöldborsó,
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:

A sült csirke akárhogyan is nézzük akkor a legfinomabb, ha a bőrével együtt sütjük meg. Ám a sütés során gyakran előfordulhat, hogy a bőr odaég, letapad. Ilyenkor első sorban a sütőedény tisztítása okozza a legtöbb bosszúságot. A súrolás miatt az edények gyorsan tönkremehetnek. A Delimano Dry Cookerben garantáltan nem tapadnak le a bőrös húsok sem. Ráadásul egy kisebb két fős adaghoz még a köret is elfér a serpenyőben a csirkecombok mellett.

Első lépés

A fokhagymát reszeljük le. A combokat dörzsöljük be a fűszerekkel ízlés szerint, és a reszelt hagymával. A Dry Cookert kenjük át a kevéske olajjal. Valóban nem kell bele több. Egyáltalán nem fog beleégni semmi. Pedig bevallom, szándékosan a bőrös combbal kezdtem, mert az a hagyományos edényekben le szokott tapadni. Hát itt nem.

Második lépés

Tegyük a Dry Cookert a sütőlapra. Ha ilyen edényt használunk, arra figyeljünk, hogy a sütőlap ne legyen szélesebb az edény átmérőjénél. Ha hagyományos serpenyőben sütjük, akkor 1-2 ek olaj is kellhet bele. Süssük át mindkét oldalát ropogósra, egy-egy fordítás között tegyük rá a fedelét is. Majd öntsünk alá fél dl vizet, és pároljuk 6-7 percet. Ezt követően szórjuk bele a mirelit borsót, sózzuk, majd fedő alatt pároljuk puhára a zöldségeket. Ez maximum 5-6 perc. A borsóba keverjük bele végül az aprított petrezselymet is.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája