Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Stahl konyhája receptje: Nyúlcomb olajbogyóval, friss zöldfűszerekkel és fenyőmaggal

Stahl konyhája receptje: Nyúlcomb olajbogyóval, friss zöldfűszerekkel és fenyőmaggal
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db nyúlcomb, csontos, bőr nélküli
  • só és frissen őrölt bors
  • ½ kávéskanál őrölt kömény
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2½ dl száraz fehérbor
  • 3 dl leszűrt húsleves
  • 8 dkg fenyőmag
  • 8 ág friss kakukkfű
  • 7 db friss zsályalevél
  • 3 babérlevél
  • 15 dkg magozott, fekete olajbogyó
Elkészítés:

Első lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 3-as fokozat).

Második lépés

A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, majd gyűrűire szedjük. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, aztán a gerezdek 2/3-át meghámozzuk, a maradékot a héjában hagyjuk. A nyúlcombot sózzuk-borsozzuk, köménymaggal ízesítjük.

Harmadik lépés

Az olajat felforrósítjuk a Delimano Ceramica Prima fazékban. Az olajon 1-2 perc alatt alaposan előpirítjuk a nyúlcombokat mindkét oldalukon.

Negyedik lépés

Az előpirított nyúlcombokat áttesszük a Delimano Ceramica Prima tepsibe, majd a húsokra öntjük a fehérbort és a leszűrt húslevest. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a friss fűszernövényeket, a babérlevelet és a fenyőmagot. Sózzuk-borsozzuk.

Ötödik lépés

Ezután lefedjük, betesszük a sütőbe és kb. 30 percig sütjük a magas hőfokra előmelegített sütőben, majd fél óra elteltével lejjebb vesszük a hőmérsékletet 160 fokra és itt sütjük tovább 55 percig.

Hatodik lépés

Az utolsó 15 percben kivesszük a tepsit a sütőből, gyorsan az ételhez keverjük az olajbogyókat, és fólia nélkül visszatesszük a sütőbe.

Tekintse meg a videót itt.

Szerző :