Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Stahl konyhája receptje: Csirkemell medvehagymás sajtkrémmel

Stahl konyhája receptje: Csirkemell medvehagymás sajtkrémmel
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 2 db filézett csirkemell (kb. 1 kg)
  • só és frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ½ dl száraz fehér bor

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál medvehagyma pesto
  • 10 dkg natúr tejszínes sajtkrém
  • 4 evőkanál morzsásra darált, szikkadt kenyérbél
  • só és frissen őrölt bors

A medvehagymás pestóhoz:

  • 30 levél medvehagyma
  • 2 dkg fenyőmag
  • 5 dkg parmezán
  • ½ dl olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
Elkészítés:

A medvehagyma az egyik legjobb gasztronómiai „meteorológus”: ha előbújik a földből, azt jelenti, mindjárt itt a tavasz. Nevét onnan kapta, hogy a barna medvék egyik kedvenc csemegéje a hosszú téli álmuk után. Illatában és ízében a fokhagymára hasonlít leginkább. De nemcsak finom, hanem egészséges is: a népi gyógyászatban régebben vértisztításra, vérnyomás szabályozására használták.

Első lépés

A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).

Második lépés

Elkészítjük a medvehagymás pestót. A medvehagyma leveleit alaposan megmossuk, majd megszárítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben kevergetve aranybarnára pirítjuk. A parmezánt megreszeljük. Ezután a fenyőmagot, a parmezánt, a medvehagymát és az olívaolajat botmixerrel összepépesítjük. A pestót sózzuk-borsozzuk.

Harmadik lépés

A töltelékhez 4 evőkanál medvehagymás pestót összedolgozunk a sajtkrémmel és a morzsásra darált, szikkadt kenyérbéllel. Picit megsózzuk, erőteljesebben megborsozzuk. A többi medvehagymás pestót tálaláshoz félretesszük.

Negyedik lépés

Előkészítjük a húst. A csirkemellfiléket szétvágjuk 2-2 lebenyre, és a lelógó, kisebb húsrészeket leszedjük róluk, mert azokra most nem lesz szükségünk. (Amúgy kifejezetten finom része a csirkemellnek, nyugodtan használjuk más ételhez.) Az így kapott 4 db formás húst az oldaluk mentén felvágjuk, hogy kis zsebet alakítsunk ki bennük. A húsokat kívül-belül sózzuk-borsozzuk.

Ötödik lépés

A csirkemell-darabok zsebeibe 1-1 evőkanál medvehagymás tölteléket kanalazunk. Ezután a zsebeket vízbe áztatott fogpiszkálók segítségével összetűzzük, hogy a töltelék majd sütés közben ne folyjon ki belőlük.

Hatodik lépés

A Delimano Ceramica Prima serpenyőben felforrósítjuk az olívaolaj felét egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt mérsékelt tűzön előpirítunk rajta 2 db megtöltött húst. Ezeket áttesszük egy tepsibe és jöhet a Delimano serpenyőbe még 2 evőkanál olívaolaj, amelyet megforrósítunk, és ugyanígy előpirítjuk rajta a másik 2 db töltött húst. Ezeket is áttesszük a tepsibe.

Hetedik lépés

A Delimano serpenyőből a maradék olajat rácsurgatjuk a tepsiben várakozó húsokra, aztán köréjük öntjük a bort. Ezután a tepsit lefedjük alufóliával, és a húsokat kb. 25 perc alatt készre sütjük a sütőben. Tálaláskor melléjük kínáljuk a maradék medvehagymás pestót.

4 adag lesz belőle!

Tekintse meg a videót itt.

Szerző :